9685 latausta vuorokaudessa

7755 artikkelia

2023/03/27

Ukrainan #turvallisuuspalvelu (SBU) ilmoitti 27. maaliskuuta onnistuneensa neutraloimaan Venäjän liittovaltion turvallisuuspalvelun (FSB) #agenttiverkoston, joka väitetysti auttoi kohdistamaan ukrainalaisia kohteita maan itäosassa. #Agenttiryhmä koostui kahdeksasta henkilöstä #Donetskin ja #Harkovan alueilta, mukaan lukien Ukrainan #parlamentin virkaatekevän jäsenen avustaja.

#UkrainskaPravda -julkaisun mukaan kyseinen henkilö oli #OleksandrDobrodomov, #ValeriiHnatenkon assistentti ja kielletyn Venäjä-mielisen opposition Platform – For Life -puolueen lainsäätäjä. SBU:n mukaan kaksi FSB-upseeria muodosti agenttiverkoston ennen Venäjän täysimittaista hyökkäystä Ukrainaan helmikuussa 2022. Jokaiselle jäsenelle annettiin salanimi ja hän kehitti oman #peitetarinansa.

Agentit alkoivat kerätä tietoja Ukrainan joukkojen ja kaluston sijainnista ja liikkeistä Venäjän hyökkäyksen jälkeen helmikuussa 2022. SBU:n mukaan agentit välittivät keräämänsä tiedot Venäjälle. Agentit valitsivat myös ehdokkaita palvelemaan paikallisissa miehityshallituksissa #Harkovan alueen #Iziumin ja #Balakleian venäläisten miehityksen aikana.

SBU:n mukaan agentit saivat rahallisen palkkion Venäjän #ruplissa ja heille luvattiin johtotehtäviä #Moskovan #hallinnossa – jos alueet miehitetään kokonaan. Neljää epäiltyä syytetään sotatilalain nojalla tehdystä #maanpetoksesta. Muut neljä epäiltyä ovat nyt Venäjällä.

Tämä tapaus korostaa jälleen kerran Venäjän yrityksiä vaikuttaa Ukrainan tilanteeseen ja #destabilisoida maan itäosaa. SBU:n onnistuminen neutraloida FSB:n agenttiverkosto on tärkeä askel Ukrainan turvallisuuden varmistamisessa ja osoittaa SBU:n kyvyn tunnistaa ja puuttua Venäjän vaikutusyrityksiin maassa. On tärkeää, että Ukraina jatkaa taisteluaan Venäjän vaikutusyrityksiä vastaan ja että kansainvälinen yhteisö tukee Ukrainaa sen turvallisuuden varmistamisessa.


Satunnainen:


Vastaavia: