2023/12/20

Suomeen perustetaan lisää Euroopan unionin yhteisiä valmiusvarastoja, jotka kattavat laajan valikoiman lääkkeitä, hoitotarvikkeita ja -laitteita. Nämä valmiusvarastot ovat osa Euroopan unionin rescEU-hanketta, joka on suunniteltu varautumaan kemiallisiin, radiologisiin, biologisiin ja ydinuhkiin. Ensimmäiset tiedot Suomeen perustettavista valmiusvarastoista julkaistiin viime tammikuussa.

Suomi on saanut 62,9 miljoonan euron suuruisen uuden hankerahoituksen valmiusvarastoja varten Euroopan unionin komissiolta. Hankkeen kokonaisarvo on yhteensä 305 miljoonaa euroa. Sisäministeriö johtaa hanketta yhteistyössä sosiaali- ja terveysministeriön, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen, Huoltovarmuuskeskuksen ja Säteilyturvakeskuksen kanssa.

Uudet valmiusvarastot vahvistavat Suomen valmiuksia vastata erilaisiin hätätilanteisiin, erityisesti sellaisiin, jotka voivat aiheutua kemiallisista, radiologisista, biologisista ja ydinuhkista. Varastot käsittävät laajan valikoiman lääkkeitä, hoitotarvikkeita ja -laitteita, jotka ovat välttämättömiä nopean ja tehokkaan avun tarjoamiseksi erilaisissa kriisitilanteissa.

Sisäministeri Mari Rantanen ja sosiaaliturvaministeri Sanni Grahn-Laasonen olivat paikalla tiedotustilaisuudessa, jonka valtioneuvosto järjesti uusista valmiusvarastoista. Tilaisuus alkoi kello 15, ja siinä käsiteltiin hankkeen tavoitteita, merkitystä Suomen turvallisuudelle sekä yhteistyötä muiden Euroopan unionin jäsenmaiden kanssa.

Euroopan unionin rescEU-hanke on osa laajempaa pyrkimystä lisätä Euroopan yhteistyötä hätätilanteiden varalle ja parantaa jäsenmaiden valmiuksia vastata erilaisiin kriiseihin. Suomen osallistuminen tähän hankkeeseen vahvistaa maan asemaa aktiivisena toimijana EU:n yhteisissä turvallisuusponnisteluissa.

Lue myös:


Satunnainen:


Vastaavia:


24h suosituimmat artikkelit:


Juho Saastamoinen, Turku

www.juhosaastamoinen.fi
www.juhosaastamoinen.com

Palautetta? Kysyttävää?
Lähetä WhatsApp: tästä


Generoitu: 2024/04/27 05:57.39