10275 latausta vuorokaudessa   9245 artikkelia

2023/12/20

Täsmennän kuitenkin, etten vihaa ihmisryhmää vaan Venäjän hallintoa.

Tiedätkö sen tunteen, kun heräät aamulla maatuska-puunukke perseessäsi ja huomaat, että olet taas syyllistynyt päivittäin russofobiaan, taino pikemminkin ryssävihaan.

Ei hätää, sillä Venäjällä on keksitty ratkaisu tähän maailmanlaajuiseen ongelmaan! Venäjän duuman varapuheenjohtaja Irina Jarovaja on astunut esiin pelastamaan Venäjän kansalaisia Venäjän ulkopuolella tapahtuvalta venäläisvastaisuudelta.

Interfax-uutistoimiston mukaan Venäjän hallinto on laatinut lakiesityksen, joka tekee ulkomailla tapahtuneesta russofobiasta rikoksen. Kyseinen lakiesitys on niin hupaisa, että sitä voisi kuvitella venäläisen stand-up-koomikon esitykseksi, mutta totta se on!

Lakiesityksen mukaan ulkomaiden kansalaiset joutuvat rikosoikeudelliseen vastuuseen, mikäli he päättävät hassutella tai syrjiä Venäjän kansalaisia Venäjän rajojen ulkopuolella. Suojelemisen kohteena ovat erityisesti Venäjän ulkopuolella sijaitsevat sotilashautausmaat, muistomerkit ja muut muistamisen arvoiset patsaat ja kyhäelmät, jotka “ikuistavat muistoa isänmaan puolustamisessa kuolleista”.

Tämä ei ole pelkkää teatteria – lakiesitys mahdollistaa oikeuskäsittelyn jopa ilman syytetyn läsnäoloa. Mikä parasta, Venäjän oma media Vjorstka heittää ilmoille, että venäläisvastaisuudesta voitaisiin rankaista jopa viiden vuoden vankeustuomiolla. Olisiko tässä uusi huippusuosittu venäläinen reality-sarja, jossa jaetaan vankeustuomioita russofobiasta?

Lakiesityksen nerokas takana oleva nainen, Irina Jarovaja, on aiemmin tullut tunnetuksi terrorismin kitkemiseen tähtäävästä lakipaketistaan vuonna 2016. Tuolloin hänen lakinsa herätti keskustelua Neuvostoliitto-ajoista, kun ilmianto- ja vakoilujärjestelmät olivat vallalla. Mutta hei, kuka muistelee menneisyyttä, kun voi nauraa tälle uudelle venäläisvastaisuutta kitkevälle huumoripläjäykselle?

Venäjä ei ole unohtanut myöskään turvallisuuttaan. Marraskuun lopulla uutisoitiin suunnitteilla olevasta laista, joka vaatisi ulkomaalaisia allekirjoittamaan “uskollisuussopimuksen” maahan saapuessaan. Sopimuksen nojalla ulkomaalaiset velvoitetaan olemaan sotkeutumatta viranomaisten toimintaan tai heikentämään Venäjän ulko- ja sisäpolitiikkaa millään tavalla. Voiko Venäjän matkaoppaat nyt lisätä kohderyhmään “uskollisuus” ja “rakkaus venäläisiä kohtaan”?

Kaiken tämän päätteeksi voin todeta, että Venäjän viranomaiset eivät todellakaan päästä aivopierujaan ruostumaan, vaan he jatkavat säädöksiensä luomista, joista syntyy naurettavia keskusteluaiheita ympäri maailman. Russofobia-laki on kuin suoraan absurdeista komedioista, ja se saa meidät miettimään: mikä voisi olla seuraava nauruhermoja kutkuttava säädös Venäjältä?

Jääkäämme odottamaan seuraavaa hulvatonta lakiesitystä ja toivokaamme, että se tuo tullessaan yhtä paljon naurua kuin tämä venäläinen russofobia-laki!

Voin jo etukäteen sanoa, että siihen paskavaltioon en todellekaan jalallani astu – FSB saa tulla hakemaan minut täältä Turusta asti ryssälandian vankilaan 😀






Satunnainen:


Vastaavia: