Suomi
Turku
Eurooppa
NATO
Pride
USA
Ukraina
Agenda 2030
Rainforest Alliance

2717 artikkelia


Säästä #sähkö’ä tänään ainakin 8-10 ja 17-22 välillä – #Fingrid #kulutusjousto #marginaalihinnoittelu #video

2024/01/05

Fingrid, Suomen kantaverkkoyhtiö, on ilmoittanut valmiutensa nostosta sähkön tehotilanteen kiristymisen vuoksi. Kylmän sään pitkittyminen on kasvattanut sähkön kulutusta merkittävästi, mikä on nostanut sähkön hintoja ennätyslukemiin. Tämän seurauksena Fingrid painottaa sähkön kulutusjouston merkitystä ja kehottaa kaikkia sähkönkäyttäjiä osallistumaan kulutusjoustoon.

Tässä muutamia vinkkejä, joilla voit osallistua sähkönsäästöön:

1. Siirrä sähkönkäyttöä: Yritä siirtää sähkön käyttöä pois illan ja aamun huippukulutustunneilta. Esimerkiksi pesukoneen ja astianpesukoneen käyttö kannattaa ajoittaa yöaikaan.

2. Vähennä lämmitystä: Laske asunnon lämpötilaa asteella tai parilla. Jokainen aste alaspäin voi säästää merkittävästi energiaa.

3. Sammuta turhat valot ja laitteet: Sammuta valot huoneista, joissa et ole, ja katkaise virta laitteista, joita et käytä.

4. Tarkista kodin eristys: Varmista, että kotisi on hyvin eristetty. Vedon poisto, ovien ja ikkunoiden tiivistäminen voi vähentää tarvetta lämmitykselle.

5. Käytä energiatehokkaita laitteita: Kun mahdollista, valitse energiatehokkaat vaihtoehdot kodinkoneille ja valaistukselle.

Kulutusjousto ei ainoastaan auta pitämään sähkön hintaa kurissa, mutta myös varmistaa sähkön riittävyyden kaikille käyttäjille. Jokaisen panos on tärkeä, kun pyritään turvaamaan sähkön saanti ja vähentämään ympäristön kuormitusta. Fingrid jatkaa tilanteen seurantaa ja informoi tarvittaessa uusista toimenpiteistä.

Muistetaan siis kaikki yhdessä toimia vastuullisesti ja säästäväisesti!