Suomi
Turku
Eurooppa
NATO
Pride
USA
Ukraina
Agenda 2030
Rainforest Alliance

2717 artikkelia


#Venäjä: #uskonto ja #sota – kirkkoherra #AlekseiUminsky erotettu – #kirkko ei hyväksy sodan vastustusta!

2024/01/06

Moskovalaisen Elämää antavan Pyhän Kolminaisuuden kirkon kirkkoherra Aleksei Uminsky, tunnettu sodanvastustajana, on erotettu virastaan. Uminskyn erottamisen kerrotaan johtuvan hänen voimakkaista sodanvastaisista kannanotoistaan, erityisesti Eho Moskvy -radiokanavalla antamastaan haastattelusta, jossa hän ilmaisi selkeän vastustuksensa Ukrainan sotaan. Hän toi julkisuuteen toiveensa rauhasta ja inhimillisestä kärsimyksestä sodan seurauksena.

Yhteisön jäsenet ovat ilmaisseet huolensa ja pettymyksensä Dožd-median kautta. Moskovan hiippakunta ei ole vahvistanut Uminskyn erottamista, mutta lähteiden mukaan häneltä on kielletty jumalanpalvelusten toimittaminen. Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun Uminsky on joutunut viranomaisten hampaisiin. Aiemmin hän on puolustanut ihmisoikeuksia ja kehottanut armoa poliittisille vangeille, kuten Aleksei Navalnyille.

Uminskyn tilalle on määrätty Andrei Tkatšov, entinen ukrainalainen pappi, joka on tunnettu tukensa antamisesta Venäjän toimille Ukrainassa. Tkatšovin nimitys herättää kysymyksiä kirkon suunnasta ja sen tulevaisuudesta poliittisen paineen alla. Näiden tapahtumien valossa on selvää, että kirkon sisällä käydään voimakasta kamppailua, ja että Venäjän poliittiset voimat pyrkivät vaikuttamaan sen suuntaan.