Suomi
Turku
Eurooppa
NATO
Pride
USA
Ukraina
Agenda 2030
Rainforest Alliance

2717 artikkelia


#Venäjä’n provosoimaton sekä brutaali täysimittainen hyökkäys #Ukraina’an on hidastanut #talouskasvu’a koko #maailma’ssa #EU #GEMB #YK #BKT #IMF

2024/01/06

Venäjän täysimittainen hyökkäys Ukrainaan on hidastanut talouskasvua ympäri maailmaa, erityisesti Euroopan unionissa, kertoi Yhdistyneiden kansakuntien virkamies ukrainalaiselle toimittajalle ukrainalaisessa Ukrinform-uutistoimistossa 5. tammikuuta.

Hamid Rashid, YK:n globaalin talouden seurantayksikön (GEMB) johtaja, sanoi, että Venäjän sodan vuoksi EU:n talousnäkymät vuodelle 2024 ovat “varsin synkät”. Rashid johti kirjoitustiimiä Maailman taloustilanne ja näkymät 2024 -raportille, jonka YK julkaisi 4. tammikuuta.

Rashid totesi, että EU:n BKT kasvoi viime vuonna vain 0,6 %, ja että ensi vuodelle odotettu kasvuvauhti on 1,2 %.

“Tämä on hyvin, hyvin vaatimaton kasvuvauhti alueelle”, sanoi Rashid.

Hän sanoi hidastuneen kasvun johtuvan suoraan Venäjän sodasta ja että Eurooppa kohtaa “monia haasteita tulevaisuudessa sodan vuoksi”.

Rashid mainitsi myös, että Saksan taloustilanne vuonna 2023 muodosti “teknisen taantuman”.

Talousministeri Julia Svyrydenko sanoi 28. joulukuuta, että sotaaikaisista vaikeuksista huolimatta maan talous näki positiivista kasvua vuonna 2023. Hän raportoi myös, että Ukrainan viennin ennustetaan kasvavan 9 % vuonna 2024.

Kansainvälisen valuuttarahaston (IMF) virkamiehet ylistivät marraskuussa 2023 Ukrainan taloutta sen “merkittävästä sitkeydestä”, mutta tunnustivat, että tilanne pysyy epävarmana niin kauan kuin sota jatkuu.