Suomi
Turku
Eurooppa
NATO
Pride
USA
Ukraina
Agenda 2030
Rainforest Alliance

2717 artikkelia


#Venäjä’llä on tapa raahata #kuolema’n korjaamia kansalaisia kadulla #vainaja #video – #hautauspalvelu #välinpitämättömyys

2024/01/13


Venäjän Surgutissa sijaitseva hautauspalveluyritys Severny Funeral House on joutunut kohun keskelle, kun sen työntekijät päättivät noudattaa erikoista ja epäkunnioittavaa menetelmää vainajan siirtämisessä. Tapahtumat saivat alkunsa, kun yrityksen työntekijät päättivät olla käyttämättä paareja ja raahasivat vainajan Vozrozhdenie-asuinalueelta suoraan tien päältä autoonsa – vain mustassa säkissä.

Tämä tapahtui noin kello 18.00. Työntekijöiden toivomus oli ilmeisesti, että lumi pehmensi asfalttia ja tekisi pinnasta liukkaamman, mikä helpottaisi raahaamista. Tämä näky järkytti silminnäkijöitä syvästi. Vainajan käsittely tällä tavalla oli paitsi epäkunnioittavaa, myös äärimmäisen epäeettistä.

Vasta useiden huomautusten jälkeen Severny Funeral Housen työntekijät päättivät nostaa vainajan maasta ja lopettaa raahaamisen. Tämä herättää vakavia kysymyksiä hautauspalveluyrityksen ammattitaidosta ja kunnioituksesta kuolleita kohtaan. Ei ole hyväksyttävää, että vainajan viimeinen matka tehdään tällaisissa olosuhteissa, missä perusinhimillinen kunnioitus ja arvokkuus loistavat poissaolollaan.

Severny Funeral Housen toiminta on aiheuttanut laajaa paheksuntaa ja vaatimuksia perusteellisista toimintatapojen uudistuksista. On selvää, että tällainen toiminta ei ole vain epäasiallista, vaan se myös loukkaa omaisten ja yhteisön tunteita syvästi. Tämä tapaus on herättänyt keskustelua hautauspalvelualan eettisistä standardeista ja siitä, miten kuolleita tulisi kohdella.

Vainajan siirtäminen tulee aina tehdä arvokkaasti ja kunnioittavasti, ja on selvää, että Severny Funeral Housen toiminta ei täytä näitä perusvaatimuksia. Tämänkaltaiset tapahtumat heittävät varjon koko hautauspalvelualan ylle ja osoittavat, että alalla tarvitaan tiukempia sääntöjä ja valvontaa.

Jää nähtäväksi, millaisia toimenpiteitä Severny Funeral House ja alan valvontaviranomaiset tulevat toteuttamaan varmistaakseen, ettei vastaavaa enää tapahdu. Yksi asia on kuitenkin varma: tällainen toiminta on täysin tuomittavaa ja vaatii välittömiä korjaavia toimia.