Suomi
Turku
Eurooppa
NATO
Pride
USA
Ukraina
Agenda 2030
Rainforest Alliance

2717 artikkelia


#Venäjä’n #Novomoskovsk #Tula’n alueella jäätyi kuin #Putin helvetissä – #sähkö #energia

2024/01/14

Usko tai älä: Venäjällä jälleen yksi kaupunki ilman lämpöä.

Novomoskovsk, tuo kaupunki Tula-alueella, joka on kuuluisa siitä, että siellä ei koskaan tapahdu mitään, on nyt saanut oman viisiminuuttisensa valokeilassa. Kaupunki, joka normaalisti elää talven lumisateissa ja keväisten kukkien tuoksussa, on yhtäkkiä muuttunut jäätäväksi talvilinnaksi. Ei, tämä ei ole uusi Disney-elokuva, vaan kylmä totuus: 372 asuinrakennusta, 16 päiväkotia ja sairaala ovat jäätyneet kylmäksi sattumanvaraisen sähköaseman vian vuoksi.

Paikallisen pormestarin toimiston tiedote ilmoittaa: “Kaikki resurssit ja keinot on suunnattu onnettomuuden selvittämiseen.” Kuvittelepa hetki kaupungintalon työntekijöitä juoksemassa ympäriinsä, paperit lentäen, yrittäen löytää ratkaisua. Kuin kohtaus suoraan vanhasta Pekka ja Pätkä -komediasta!

Venäläiseltä Telegram-kanavalta kantautuu tietoja, että vaikka kaikki mahdolliset toimenpiteet aseman korjaamiseksi ovat käynnissä, mikään ei näytä toimivan. Paikalliset asukkaat raportoivat, että heidän asuntonsa muuttuvat yhä kylmemmiksi. Ulkona mittari näyttää -12 astetta Celsius-asteikolla. Näyttää siltä, että Novomoskovskin asukkaat saavat viettää talvisen etätyöpäivän peiton alla, kylmää kaakaota siemaillen.

Ja uskomatonta kyllä, tämä ei ole ensimmäinen kerta tänä vuonna. Vuoden 2024 alusta lähtien Venäjällä on tapahtunut kokonainen sarja onnettomuuksia yhdyskunta-palveluissa. Voisi melkein kuvitella, että jossakin on musta kissa kävelemässä huonon onnen tikapuita ylös ja alas.

Vakavuudestaan huolimatta, Novomoskovskin tilanne tarjoaa ainutlaatuisen tilaisuuden yhteisöllisyydelle – yhteisille lumisille seikkailuille ja naapuriavulle. Ehkä tämä on juuri sitä, mitä kaupunki tarvitsee herätäkseen talviunestaan. Tai ehkä se on vain kylmä muistutus siitä, että luotettavat yhdyskuntapalvelut ovat elintärkeitä. Joka tapauksessa, pidämme Novomoskovskin lämpiminä ajatuksinamme!