12135 latausta vuorokaudessa
9990 artikkelia

Rakennukset Jäässä Lipetskissa: Kylmää Huumoria Venäjältä.

Lipetskissa, Venäjällä, on tapahtunut jotakin, mikä saattaisi kuulostaa vitsiltä, ellei se olisi niin jäätävän totta. Kaupungissa lämmityksestä on jäänyt paitsi kolminkertainen määrä rakennuksia verrattuna aiempaan. Tällä hetkellä 282 rakennusta, joissa asuu noin 50 000 ihmistä, on ilman lämmitystä. Kylmyys kiristää otettaan, sillä yölämpötila voi laskea hurjasti aina -30 asteeseen saakka.

Mutta älkää huoliko, Lipetskin asukkailla on lämmin sydän ja huumorintaju, joka auttaa heitä selviytymään. Heitä nimittäin lämmittää ajatus siitä, että heidän täytyy vain selviytyä maaliskuuhun saakka, jolloin Venäjällä järjestetään presidentinvaalit. Asukkaat vitsailevat, että heidän on äänestettävä Vladimir Vladimirovitš Putinia – heillä ei ole varaa jäätyä!

Lipetskissa vallitseva tilanne on surkuhupaisa esimerkki siitä, kuinka poliittiset päämäärät ja arkinen selviytyminen voivat kohdata kylmässä todellisuudessa. Onko Putinin suosio lämmittävä tekijä vai jäätävä fakta? Se jää nähtäväksi. Sillä välin, Lipetskin asukkaat kietoutuvat viltteihinsä ja toivovat parempia aikoja – sekä sisä- että ulkopolitiikassa.

Lopuksi voidaan todeta, että Lipetskissa ei ole vain kylmä ilmasto, vaan myös kylmän huumorin ilmapiiri. Asukkaat osoittavat, että vaikka ulkolämpötila laskee, huumorintaju ja elämänhalu eivät jäädy. Vaikka tilanne on vakava, Lipetskissa osataan nauraa kylmyydelle – ainakin toistaiseksi.


Satunnainen:


Vastaavia: