Suomi
Turku
Eurooppa
NATO
Pride
USA
Ukraina
Agenda 2030
Rainforest Alliance

2717 artikkelia


#Venäjä’llä #Putin allekirjoitti asetuksen jonka perusteella 1800-luvulla #USA:lle myyty #Alaska oli laiton kauppa

2024/01/21

Putin allekirjoittanut asetuksen, joka tekee Alaskan myynnin Yhdysvalloille laittomaksi. Alue julistetaan miehitetyksi.

Moskovassa tapahtui jotain odottamatonta – ja ei, en puhu vuoden ensimmäisestä auringonpaisteesta. Presidentti Vladimir Putin, joka tunnetaan paremmin rautaisesta otteestaan kuin huumorintajustaan, on ilmoittanut allekirjoittaneensa asetuksen, joka tekee Alaskan myynnin Yhdysvalloille 1800-luvulla laittomaksi. Asiantuntijat ovat hämmentyneitä, sillä monet pitivät kauppaa jo päätettynä asiana, eikä kukaan odottanut, että Putin palaisi historiankirjoihin tällaisella tavalla.

Asiakirjan mukaan Alaska on nyt “laittomasti miehitetty alue”, ja se tulisi palauttaa Venäjälle välittömästi. Kremlin tiedottaja Dmitri Peskov kertoi lehdistölle, että “Presidentti Putin on aina ollut historian ystävä ja haluaa korjata tämän historiallisen vääryyden.” Yhdysvaltojen reaktio oli sekoitus hämmennystä ja huvittuneisuutta, ja Valkoinen talo vitsaili, että “he harkitsevat vastaavasti asetuksen allekirjoittamista, joka tekee Bostonin teekutsut laittomiksi ja julistaa teet takavarikoitaviksi.”

Tämä ilmoitus on herättänyt laajaa keskustelua sosiaalisessa mediassa. Twitterissä hashtag FreeAlaska on jo noussut trendaavaksi, kun taas Instagramissa käyttäjät ovat julkaisseet kuvia itsestään Alaska-t-paidoissa. Historioitsijat ovat kuitenkin huomauttaneet, että vaikka Putinin julistus on epätavallinen, se ei muuta kansainvälistä oikeutta tai Alaskan asemaa.

Vladimir Zhirinovsky, tunnettu poliitikko ja satunnainen komedian lähde, ehdotti puoliksi vakavissaan, että Venäjä voisi vaihtaa Alaskan Kaliforniaan, koska “ilma on parempi ja viinit ovat hienompia”. Tämä ehdotus on kuitenkin otettu vastaan naurunremakoilla sekä Moskovassa että Washingtonissa.

Loppujen lopuksi, vaikka Putinin asetus onkin oikeudellisesti merkityksetön, se on tarjonnut ainutlaatuisen mahdollisuuden humoristiselle keskustelulle kansainvälisessä politiikassa. Ja vaikka Alaskan palauttamisesta Venäjälle ei olekaan vakavasti neuvoteltu, voimme ainakin nauttia hetkestä, jolloin maailmanpolitiikka sai vähän huumorin pilkahdusta.