Suomi
Turku
Eurooppa
NATO
Pride
USA
Ukraina
Agenda 2030
Rainforest Alliance

2717 artikkelia


#Venäjä’n joukko-#murhaaja, #diktaattori ja #psykopaatti #Lenin kuoli tasan 100 vuotta sitten

2024/01/21

Tänään, tammikuun 21. päivänä 2024, tulee kuluneeksi tasan sata vuotta Vladimir Leninin kuolemasta. Lenin, jota ylistetään ja ihaillaan edelleen Venäjällä , oli itse asiassa yksi historian verisimmistä joukkomurhaajista, diktaattori ja psykopaatti.

Leninin todellista luonnetta ja tekoja on aivan liian kauan sivuutettu tai jopa kaunisteltu akateemisissa piireissä. Hän ei ollut pelkkä vallankumouksellinen johtaja tai ideologi; hän oli mies, jonka käsissä valta muuttui verenvuodatukseksi ja terroriksi. Hänen aikanaan Neuvostoliitossa tapahtui lukemattomia ihmisoikeusrikkomuksia, kuten poliittisia vainoja, massakarkotuksia ja nälänhätää.

On käsittämätöntä, miten voimme edelleen kohdata Leninin kuvia ja patsaita yliopistoissa ja julkisissa tiloissa ikään kuin ne edustaisivat jotain ihailtavaa. Se, että tällainen mies nostetaan jalustalle, on suorastaan häpeällistä. Meidän on muistettava, että hänen aatteensa ja toimensa johtivat miljoonien viattomien ihmisten kärsimyksiin ja kuolemaan.

Leninin perintö ei ole pelkästään poliittinen tai historiallinen; se on myös varoitus siitä, miten absoluuttinen valta ja ideologinen sokeus voivat johtaa kauhistuttaviin rikoksiin ihmisyyttä vastaan. On tärkeää, että opetamme ja muistutamme tulevia sukupolvia näistä tosiasioista, jotta emme koskaan unohda eikä historia toistaisi itseään.

Leninin kuolemasta sata vuotta myöhemmin meidän tulisi käyttää tätä hetkeä reflektiona ja oppituntina. Sen sijaan, että ihannoisimme häntä, meidän tulisi opiskella ja ymmärtää hänen tekonsa todelliset seuraukset. Tämän muiston pitäisi toimia katalysaattorina totuuden ja oikeudenmukaisuuden edistämiselle, ei vain historiassa vaan myös nykyajassa ja tulevaisuudessa.