10772 latausta vuorokaudessa
9402 artikkelia

2024/02/22

Ukrainalaiset ihmisoikeusaktivistit ovat käynnistäneet provosoivan ”Kulje metsän läpi” -projektin, jonka tarkoituksena on auttaa venäläisiä väistelemään vastenmielistä hyökkäys-sotaa.

Onko tämä vitsi? Venäjän armeijasta luopuvien määrä on kasvanut kymmenkertaiseksi vuodessa. Voitteko kuvitella sitä? Vuodessa, yli 900% kasvua! Kun viime tammikuussa heitä oli 28, niin nyt jo 284. Venäjälläkö on niin houkuttelevaa tarjota ruumiitaan sotilashautausmaille?

Nämä sotilaskarkurit muodostavat yli kolmanneksen niistä, jotka ovat ottaneet yhteyttä tähän hölynpöly-sotaan viime kuussa. Osa heistä on vain hyväksikäytettyjä, pakotettuja aseisiin, joita käytetään kuin pelinappuloita jossain Putinin tuhon pelissä.

Ja kuka voisi syyttää heitä? He ovat nähneet sodan todellisuuden, he ovat nähneet propagandan lävistävän valheelliset säteet, ja he ovat nähneet, että heidät on vain heitetty alttarille kuin käyttötavarat, ei ihmiset.

Ja mikä on Venäjän vastaus? Painostus ja uhkailu. Ehdollista vankeutta niille, jotka yrittävät paeta helvettiä, johon heidät on pakotettu. Mutta se ei ole tarpeeksi, koska sitten heidät lähetetään takaisin, ehdottoman vankeuden uhalla. Kuulostaako tämä oikeudenmukaiselta?

Ja sitten he vielä tekevät sen mahdottomaksi paeta. Putin allekirjoitti lain, joka vaatii passien luovuttamista viranomaisille viiden päivän kuluessa asepalveluskutsun saamisesta. Kuka tarvitsee vapautta, kun voit saada sen sijaan vankilaa?

Ja tietysti, ulkomaille pakeneminen olisi liian helppoa, eikö niin? No, kiitos Venäjän byrokraattisten esteiden ja passinpidätyksen, se on vain unelma monille. Miksi pitää sotilaita kuin vangittuja eläimiä?

Tämä ei ole vain osoitus Venäjän hallinnon julmuudesta ja epäinhimillisyydestä, vaan myös siitä, että he ovat valmiita uhmaamaan kansainvälisiä lakeja ja ihmisoikeuksia. Mutta me emme voi antaa tämän jatkua. Maailman on noustava vastustamaan tätä sortoa ja autettava näitä sotilaita pakoon, ennen kuin heidän kohtalonsa on sinetöity.


Satunnainen:


Vastaavia: