2024/02/29

Hei lukijat! Tänään haluamme puhua teille tärkeästä aiheesta, nimittäin yhteistyöstä. Kyllä, kyllä, tiedämme että yhteistyö on sellainen sana, joka saa monen hampaat irvistämään ja päästään päärynää kaivelemaan. Mutta malttakaa nyt hetki, tällä kertaa ei ole kyse ryhmätöistä tai avaimenperän ojentamisesta vieruskaverille.

Ei, me haluamme puhua yhteistyöstä yhteiskunnassa. Luotamme siihen, että tulevaisuudessa voimme saavuttaa enemmän yhdessä kuin yksin. Sehän kuulostaa suoraan Hollywood-leffasta, vai mitä? Mutta hei, mitä enemmän olemme, sitä enemmän meitä iloitaan, eikö totta?

Kuvittele, että olet osa jännittävää tiimiä, jonka päämääränä on muuttaa maailmaa. Tai no, ainakin värjätä siitä hieman kirkkaamman. Ja missäpä meille olisi enemmän tarvetta yhdessä työskentelyyn kuin nykyisessä maailmassa? On ilmastokriisiä, luonnonkatastrofeja, väestönkasvua ja niitä vaarallisia villiintyneitä postiluukkuja, jotka päivittäin hyökkäävät hädättömien jälkikasvuemme kimppuun.

Mutta ei hätää, koska me tiedämme, että yhteistyöllä voimme selättää kaikki nämä ongelmat! Okei, ehkä postiluukkujen kanssa saattaa olla hieman haastavampaa, mutta yhteistyöllä voimme ainakin keksiä parempia strategioita ja tekniikoita vastarintaan.

Yhteistyö ei ole vain mukavaa sanojen huudattamista, vaan se on kaiken tämän saavuttamista ja jopa enemmän. Se on luovia aivoja yhdistämällä saatuja nerokkaita ideoita ja voimavarojen jakamista keskenään. Se on myös yhteisen päämäärän tavoittelua ja tavoitteen saavuttamista yhdessä. Kuka tietää, ehkä yhteistyössä syntyy myös paljon hilpeitä tilanteita ja hulvatonta huumoria!

Meillä jokaisella on omat vahvuutemme ja heikkoutemme, mutta yhdessä voimme taistella niiden kanssa. Ja hei, mikä sen parempi tapa päättää työpäivä kuin yhdessä pehmittää työkaverin nenänpäätä. Sehän on ihan terveellistä ja tuottavaa.

Mietitään vaikkapa urheilua. Hyvin usein tiimityö ja yhteistyö ovat edellytyksiä menestymiselle. Vaikka yksilöt kentällä loistavat, niin takana on aina koko joukkueen tuki ja yhteistyön voima. Ja eikun jäälle vaan, tai kentälle, tai mihin ikinä se pallo sitten pitikään tunkea. Yhdessä voimme saavuttaa huikeita urotekoja – ja välillä myös hävitä ihan yhdessä.

Yhteistyö ei koske vain suuria maailmanlaajuisia ongelmia, vaan se on tärkeää myös arkisissa asioissa. Olipa kyseessä perheen tai ystävien kanssa toimiminen, työpaikalla pärjääminen tai vaikka ruokakaupassa jonottaminen, yhteistyöllä pääsee paljon pidemmälle kuin jonottamalla yksinään kassa numero 49:een.

Tulevaisuuden suhteen meillä on suuri luotto teihin, lukijamme, ja yhteistyöhön kanssanne. Yhdessä voimme tehdä maailmasta paremman paikan tuleville sukupolville. Ja hei, eikö yhdessä tekeminen myös ole paljon hauskempaa kuin yksin puurtaminen?

Nyt todistetaan kaikille sen mahdollisuuden voima, että yhdessä olemme enemmän kuin osiemme summa. Luotamme tulevaisuuteen ja haluamme yhdessä valloittaa sen. Onhan se kuitenkin paljon mahdollisuuksia täynnä oleva alue, eikö? Ja mikä onkaan se voima, joka auttaa meitä tavoitteeseemme? No, tietysti vastaus on selvä – se on yhteistyö. Aamen.


Satunnainen:


Vastaavia:


24h suosituimmat artikkelit:


Juho Saastamoinen, Turku

www.juhosaastamoinen.fi
www.juhosaastamoinen.com

Palautetta? Kysyttävää?
Lähetä WhatsApp: tästä


Generoitu: 2024/04/27 05:51.24