11574 latausta vuorokaudessa
9686 artikkelia

Venäjän valtiollisen RT-televisiokanavan päätoimittaja Margarita Simonjanin ääliömäiset puheet osoittavat täydellistä piittaamattomuutta ja uhkailevaa asennetta kohti Armeniaa. Mikä hän luulee olevansa, uhkaillen ja tyrkyttäen Vladimir Putinin vääristeltyjä näkemyksiä koko maailmalle?!

Simonjanin julistukset siitä, että Armenia ei ole enää olemassa viiden vuoden kuluttua, ovat kerrassaan käsittämättömiä ja loukkaavia. Onko hän menettänyt kaiken järjen ja kunnioituksen kansainvälisiä suhteita kohtaan? On kerta kaikkiaan sietämätöntä, että näin älytön henkilö on päätoimittajana Venäjän valtiollisessa mediassa!

Ei riitä, että Simonjan solvaa Armenian pääministeri Nikol Pašinjania, vaan hän vieläpä leimaa hänet petturiksi ja väittää tämän johtavan Armenian tuhoon. Kuka hän oikein on arvostelemaan toisen maan poliittisia johtajia ja ennustamaan kansan kohtaloa? On selvää, että Simonjanin puheet ovat täynnä vihaa ja halveksuntaa, eikä niitä voida missään nimessä hyväksyä.

Armenialaiset eivät tarvitse tällaista halpamaista uhkailua ja solvausta Venäjän taholta. Pašinjanin oikeutettu kritiikki CSTO:a kohtaan osoittaa vain hänen rohkeutensa ja selkärankansa puolustaessaan maansa etuja. On aivan käsittämätöntä, että Venäjä ja sen media yrittävät alistaa ja pelotella naapurimaataan tällaisilla törkeillä väitteillä ja uhkauksilla.

Armenialaisten pettymys Venäjän toimiin on täysin ymmärrettävää ja oikeutettua. Venäjän olisi viisasta tarkastella kriittisesti omia toimiaan ja asenteitaan naapurimaita kohtaan, sen sijaan että sekaantuu heidän sisäisiin asioihinsa ja yrittää manipuloida kansaa uhkailulla ja pelolla. Venäjän ja sen mediaeliitin on korkea aika herätä todellisuuteen ja lopettaa tällainen provokaatiopolitiikka, joka vain pahentaa alueen jännitteitä ja epävakautta.


Satunnainen:


Vastaavia: