2024/01/02

Maailman meno näyttää menevän vain väkivaltaisempaan suuntaan, ja tämä Porin tapaus on karu esimerkki siitä. Nuori, vasta 15-vuotias poika ammuttiin kuoliaaksi kerrostaloasunnossa uudenvuodenaattona. Tämä on järkyttävä tragedia, joka ravistelee yhteiskunnan perusteita. Että joku voi niin kylmäverisesti viedä toisen henken, ja vieläpä nuoren, jonka elämä oli vasta alussa, on käsittämätöntä.

Poliisin nopea reagointi ja neljän ihmisen kiinniottaminen antavat toivoa siitä, että oikeus vielä voittaa, mutta se ei tuo uhria takaisin. Tässä tilanteessa on syytä kysyä, missä menimme vikaan. Miten yhteiskuntamme on päästänyt tilanteen näin kauas? Miten alkoholin ja huumeiden käyttö liittyy näin traagisiin tekoihin?

Tämänkaltaiset tapahtumat herättävät pelkoa ja epävarmuutta. Kun koti, perheen ja turvan symboli, muuttuu rikospaikaksi, turvallisuuden tunne horjuu. Missä voimme olla turvassa, jos emme edes omassa kodissamme? Tällaiset väkivallanteot repivät rikki perheiden, ystävien ja yhteisöjen elämän, jättäen pysyviä arpia kaikille osallisille.

Poliisi tutkii nyt Porin ammuskelua tappona, mutta tämä ei ole vain yksittäinen tapaus. Se on osa laajempaa ongelmaa, joka kertoo yhteiskunnan syvistä haavoista. On aika herätä ja kysyä, mitä voimme tehdä estääksemme tällaisia tragedioita tulevaisuudessa. Meidän on toimittava yhdessä, jotta voimme luoda turvallisemman ja oikeudenmukaisemman maailman kaikille.


Satunnainen:


Vastaavia:


24h suosituimmat artikkelit:


Juho Saastamoinen, Turku

www.juhosaastamoinen.fi
www.juhosaastamoinen.com

Palautetta? Kysyttävää?
Lähetä WhatsApp: tästä


Generoitu: 2024/04/28 19:04.17