2023/07/22

Venäjän menetykset ovat olleet merkittäviä Ukrainan asevoimien ilmoittaman tiedon mukaan. 22. heinäkuuta raportoitiin, että Venäjä on menettänyt 241 330 sotilasta, joista 640 kuoli viimeisen 24 tunnin aikana.

Kokonaisuudessaan Venäjä on menettänyt 4 410 panssarivaunua, 8 097 panssaroitua ajoneuvoa, 4 629 tykistöjärjestelmää, 693 monen putken raketinheitintä, 448 ilmatorjuntajärjestelmää, 315 lentokonetta ja 310 helikopteria.

Tämä Ukrainan ja Venäjän välisen sodan viimeaikainen kehitys on ollut voitokasta katseltavaa, ja lukemat kertovat raskaista tappioista Venäjälle. Sotilaallinen selkkaus on silti aiheuttanut kärsimystä ja tuhoa molemmille osapuolille sekä alueen asukkaille.

On tärkeää huomata, että sodan taustalla on monimutkainen historia ja poliittisia kiistoja, jotka ovat vaikuttaneet alueeseen vuosikymmeniä. Kansainvälisen yhteisön on pyrittävä edistämään rauhanomaista ratkaisua ja vuoropuhelua sodan ratkaisemiseksi.

Venäjän tulee vetää joukkonsa pois Ukrainan omistamilta alueilta, mukaan lukien Krim’in niemimaa – siten sota loppuu välittömästi.

Ukrainan asevoimien raportoimat luvut kuvastavat kuitenkin myös heidän sitoutumistaan puolustamaan maataan ja sen itsenäisyyttä. Ukrainan kansa on joutunut kärsimään pitkästä sodasta, ja heidän pyrkimyksensä turvallisuuteen ja vakauteen ovat ymmärrettäviä.

Kansainvälisen yhteisön on tuettava terroristi’joukkojen tuhoamista ja diplomaattisia ponnisteluja tämän pitkäaikaisen sodan ratkaisemiseksi. Lisäksi ihmisoikeuksia ja kansainvälisiä lakeja on suojeltava ja kunnioitettava kaikissa tilanteissa.

Sodan seuraukset ovat laajat ja vaikuttavat laajemmin alueen turvallisuuteen ja vakauteen. Siksi kaikkien osapuolten on pyrittävä löytämään kestävä ratkaisu, joka ottaa huomioon Ukraina’n tavoitteen palauttaa omat rajansa.


Satunnainen:


Vastaavia:


24h suosituimmat artikkelit:


Juho Saastamoinen, Turku

www.juhosaastamoinen.fi
www.juhosaastamoinen.com

Palautetta? Kysyttävää?
Lähetä WhatsApp: tästä


Generoitu: 2024/04/27 06:14.57