Lukuaika: 2 minuuttia

Monet suomalaiset nuoret unelmoivat pääsevänsä armeijaan ja palvelemaan maataan. Inttiin meneminen koetaan usein kunnia-asiana ja se nähdään kasvattavana kokemuksena. Kuitenkin inttiin menoon liittyy myös sudenkuoppia, jotka voivat uhata inttiin menevän nuoren kokemusta ja henkistä hyvinvointia.

Yksi suurimmista sudenkuopista intissä on kiusaaminen. Vaikka intissä vallitsee yhteishenki ja tiivis joukko yhteistyötä, kiusaaminen ja kiusalliset tilanteet eivät valitettavasti ole harvinaisia. Jotkut kiusaavat kiusaamisen ilosta, toiset ovat ehkä vain epävarmoja itsestään ja yrittävät saada asemaa ryhmässä. Kiusaaminen voi ilmetä esimerkiksi nimittelynä, eristämisenä tai fyysisenä väkivaltana. Joka tapauksessa kiusatun nuoren itsetunto ja halu olla intissä voivat kärsiä.

Toinen sudenkuoppa intissä on matala mieliala ja masennus. Inttielämä ei ole helppoa ja se voi aiheuttaa stressiä ja uupumusta. Pitkät päivät, rankka fyysinen harjoittelu ja koti-ikävän tunteet voivat vaikuttaa nuoren mielialaan ja jaksamiseen. Joskus myös kiusaaminen tai heikko yhteishenki voivat johtaa masennukseen tai ahdistuneisuuteen. On tärkeää, että intissä oleva nuori saa tarvittaessa apua ja tukea mielenterveysongelmiin.

Kolmas sudenkuoppa on fyysinen ylikuormitus ja tehtävien vaativuus. Inttiin menevät nuoret saattavat olla huolissaan siitä, pärjäävätkö he fyysisesti ja kykenevätkö suoriutumaan tehtävistä. On tärkeää muistaa, että intissä kaikki harjoitukset ja harjoitukset on suunniteltu turvallisesti ja niitä tehdään valvotusti. Nuoren tulisi myös olla rehellinen omasta fyysisestä kunnostaan ​​ja tarvittaessa pyytää apua. Intti ei ole kilpailu, vaan yhteistyötä ja toisten auttamista.

Neljäs sudenkuoppa liittyy inttiin liittyviin odotuksiin. Monet nuoret odottavat intiltä täydellisyyttä ja unohtavat, että kaikki eivät ole samassa vaiheessa ja kaikki eivät kykene suoriutumaan samalla tasolla. Jokainen on yksilöllinen ja jokaisella on omat vahvuutensa ja heikkoutensa. On tärkeää hyväksyä omat rajansa ja tehdä parhaansa.

Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä sudenkuoppa intissä on puhelinten ja sosiaalisen median käyttö. Monet nuoret ovat tottuneet jatkuvaan yhteydenpitoon ja sosiaalisen median tarkkailemiseen, mutta intissä puhelin saattaa olla kielletty tai sen käyttö on rajoitettua. Samoin sosiaalinen media ei ole läsnäolopainotteisessa inttielämässä ensisijainen huolenaihe. Nuoren on osattava irrottautua digitaalisesta maailmasta ja keskittyä siihen, mitä intissä tapahtuu.

Kaikki nämä sudenkuopat eivät välttämättä uhkaa jokaista inttiin menevää nuorta, mutta on tärkeää olla tietoinen ja varovainen. Nuoren tulisi puhua esiin ongelmista ja pyytää apua ajoissa, jotta sudenkuoppiin voitaisiin puuttua. Jokainen inttiin menevä nuori on tärkeä ja ansaitsee positiivisen ja mielekkään kokemuksen intistä. Tärkeää on myös muistaa, että sudenkuopat voivat olla myös oppimiskokemuksia ja auttaa nuorta kasvamaan ja kehittymään.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö