Lukuaika: < 1 minuutti

Tiesitkö, että Suomessa on tarjolla monia upeita seikkailumahdollisuuksia? Olit sitten luontoa rakastava retkeilijä tai adrenaliinista innostuva seikkailija, Suomen upeat maisemat ja monipuolinen luonto tarjoavat unohtumattomia kokemuksia.

Kun mainitaan seikkailu Suomessa, ensimmäinen mielikuva monelle tulee mieleen Lapin lumiset tunturit ja revontulet. Ja vaikka Lappi tarjoaakin upeita seikkailuja ympäri vuoden, on myös muualla Suomessa paljon tarjottavaa seikkailunhaluisille.

Yksi suosituimmista seikkailukohteista Suomessa on kansallispuistot. Suomessa on yhteensä 40 kansallispuistoa ja ne tarjoavat upeita mahdollisuuksia retkeilyyn ja luonnon tutkimiseen. Voit vaelluksen lomassa ihailla upeita maisemia, tutustua luonnon monimuotoisuuteen ja nauttia raikkaasta ilmasta. Yksi erityisen upea kansallispuisto on Saimaan saaristossa sijaitseva Linnansaari, jossa voit tutustua saimaannorppien elämään.

Toinen suosittu seikkailukohde on Suomen järvet. Suomi on järvimaa ja tarjoaa upeita mahdollisuuksia esimerkiksi melontaan ja kalastukseen. Voit vuokrata kajakin tai kanoottia ja lähteä tutkimaan Suomen kaunista järviluontoa omatoimisesti tai osallistua opastetulle kierrokselle. Järvien lisäksi Suomessa on myös lukuisia jokia, joilla voi kokea jännittävän koskenlaskun.

Jos olet adrenaliinin ystävä, kannattaa suunnata kohti Pohjois-Suomea ja kokea talviaktiviteetit. Voit esimerkiksi lumikenkäillä tai lumilautailla lumisessa maisemassa tai osallistua huskysafarille ja ajaa oikean huskylauman vetämillä reellä. Talvella pohjoisessa on myös mahdollisuus kokea revontulet, jotka ovat varmasti yksi maailman upeimmista luonnonilmiöistä.

Myös kaupungeissa on tarjolla seikkailuja. Suomen suurissa kaupungeissa voit esimerkiksi kokeilla kaupunkisotaa, jossa huviksenne taistelette muiden ryhmien kanssa erilaisissa tehtävissä. Tai voit kokeilla escape roomia, jossa ratkaisette pulmia ja yritätte päästä ulos huoneesta tietyn ajan sisällä.

Seikkailunhaluinen voi myös lähteä Suomen ulkopuolelle, sillä Suomesta on erinomaiset mahdollisuudet tehdä päiväretkiä esimerkiksi Tukholmaan tai Pietariin. Näin voit yhdistää seikkailunhalusi ja matkailun samalla kertaa.

Joten olit sitten innostunut luonnossa liikkumisesta, kaupunkiseikkailuista tai adrenaliinista, Suomesta löytyy taatusti jokaiselle jotakin. Älä siis enää epäröi, vaan lähde rohkeasti tutkimaan Suomen upeita seikkailumahdollisuuksia – ehkäpä löydät uuden suosikkikohteesi tai yllätyt miten paljon Suomi voi tarjota seikkailunhaluiselle matkailijalle!

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö