2024/03/25

Elämässäni on aina ollut yksi selkeä tavoite: saavuttaa unelmani. Tämä unelma on ollut minulla jo varhaislapsuudesta asti ja se on aina ollut minulle suuri motivaation lähde. Kuten monilla muillakin, minunkin unelmani on liittynyt matkustamiseen ja maailman näkemiseen.

Nuorena haaveilin kaukaisista maista, upeista maisemista ja erilaisista kulttuureista. Vaikka olin vasta pieni lapsi, tiesin jo silloin että haluan nähdä ja kokea enemmän kuin oman kotikyläni. Aloin ahmimaan kaikenlaisia matkailuaiheisia kirjoja ja lehtiä ja haaveilin erilaisista matka-aventuureista.

Kun kasvoin ja aloin suunnittelemaan tulevaisuuttani, unelmani matkailun suhteen ei kadonnut minnekään. Päinvastoin, aloin tehdä suunnitelmia ja asettaa itselleni konkreettisia tavoitteita matkustamisen suhteen. Halusin nähdä Euroopan kulttuurikaupungit, uida trooppisilla paratiisisaarilla ja patikoida vuoristomaisemissa. Tätä varten aloin säästämään rahaa ja suunnittelemaan matkoja tulevaisuuteen.

Ensimmäiset askeleet unelmani kohti otin jo lukioikäisenä, kun lähdin ensimmäiselle reppureissulleni Eurooppaan. Vaikka se olikin vain lyhyt matka, se vahvisti haluani nähdä ja kokea lisää uusia paikkoja ja kulttuureja. Jatkoinkin matkustamista opiskelujen ohessa ja joka kesä pyrin pääsemään johonkin uuteen ja jännittävään kohteeseen.

Kun lopulta valmistuin koulusta ja aloin työskentelemään, matkailuun säästämäni rahat alkoivat tuottaa tulosta. Pidin lomilla pidempiä reissuja ja aloin myös tekemään satunnaisia työmatkoja ulkomaille, jolloin sain yhdistettyä työn ja matkustamisen.

Unelmani matkailun suhteen ovatkin vähitellen muuttuneet konkreettisemmiksi ja tavoitteellisemmiksi. Haluan nähdä ja kokea matkoilla enemmän kuin vain turistikohteet, vaan päästä lähemmäs paikallista kulttuuria ja elämää. Olen oppinut arvostamaan erilaisia tapoja elää ja ymmärtämään, että maailmassa on paljon enemmän kuin vain oman kotimaan rajat.

Matkustamisen myötä myös muut tavoitteeni ovat selkeytyneet. Haluan esimerkiksi kehittää kielitaitoani ja kokeilla uusia aktiviteetteja ja harrastuksia. Matkoilla olen oppinut myös paljon itsestäni ja huomannut, että rohkeuden avulla voi saavuttaa vaikka mitä.

Vaikka matkustaminen vaatii paljon suunnittelua ja säästämistä, se on ollut minulle jokaisen pennin arvoista. Matkani ovat avartaneet maailmankuvaani ja antaneet minulle uusia kokemuksia ja muistoja. Ja vaikka en vieläkään ole saavuttanut täysin unelmaani, olen matkalla kohti sitä ja se riittää minulle tällä hetkellä.

Matkailu on johtanut minua kohti unelmiani ja olen kiitollinen jokaisesta mahdollisuudesta, jonka olen saanut. On tärkeää asettaa itselleen tavoitteita ja tehdä töitä niiden eteen, mutta matkalla kohti unelmia on myös tärkeää pysähtyä ja nauttia hetkestä. Matkani jatkuvat ja olen innoissani näkemään, mihin ne vielä johdattavat minua.


Satunnainen:


Vastaavia:


24h suosituimmat artikkelit:


Juho Saastamoinen, Turku

www.juhosaastamoinen.fi
www.juhosaastamoinen.com

Palautetta? Kysyttävää?
Lähetä WhatsApp: tästä


Generoitu: 2024/04/27 05:42.36