2024/03/26

Grillaus on suosittu tapa nauttia ruoasta kesällä. Sen avulla saa aikaan herkullista ruokaa ja samalla voi nauttia lämpimästä ulkoilmasta. Valmistele siis grilli ja kutsu ystävät koolle, sillä tässä artikkelissa esittelemme kaikista mausteisimmat reseptit kesän grillikaudelle!

1. Tulinen grillipihvi

Onko pihvissäsi tarpeeksi potkua? Lisää siihen tulisuutta marinadilla! Sekoita yhteen oliiviöljyä, valkosipulia, chilirouhetta, chilihiutaleita, paprikajauhetta, suolaa ja mustapippuria. Anna pihvin marinoitua vähintään tunti ennen grillaamista. Muista säätää chilin määrää maun mukaan.

2. Sitrusmarinoitu kana

Kesäinen grilliruoka saa raikkaan makuelämyksen sitruunamarinadista. Yhdistä oliiviöljyä, sitruunan mehua, sitruunankuorta, valkosipulia, timjamia ja suolaa. Anna kanan marinoitua vähintään puoli tuntia ja paista sitten grillissä kypsäksi.

3. Mausteinen halloumi-kasvisvartaat

Halloumi-juusto ja grillatut kasvikset sopivat täydellisesti yhteen. Leikkaa halloumi, paprika ja kesäkurpitsa paloiksi. Sekoita yhteen oliiviöljyä, valkosipulia, oreganoa, suolaa ja mustapippuria ja marinoidaan vartaita vähintään puoli tuntia ennen grillaamista.

4. Chilikatkarapuvarras

Katkarapujen kuuluu ehdottomasti kuulua grillauksen suosikkiruokiin! Mausta katkaravut oliiviöljyllä, limen mehulla, chilirouheella, korianterilla, suolalla ja pippurilla ja anna marinoitua vähintään puoli tuntia ennen grillaamista. Pujota katkaravut vartaisiin ja paista grillissä muutama minuutti molemmilta puolilta.

5. Tulinen maissi

Maissin grillauksessa ei voi mennä pieleen, mutta tulisuutta voi lisätä maissin päälle levitettävällä maustevoilla. Sekoita yhteen sulatettua voita, valkosipulia, chilirouhetta, korianteria ja suolaa ja levitä maissin päälle. Grillaa kunnes maissit ovat saaneet hieman väriä pintaan.

6. BBQ-kastikkeella maustetut ribs

Ribsit ovat monen grillimestarin suosikki. Valmista niille mausteinen BBQ-kastike sekoittamalla yhteen ketsuppia, omenaviinietikkaa, sinappia, sokeria, valkosipulia, savupaprikajauhetta ja chilipulveria. Anna ribsien marinoitua vähintään puoli tuntia ennen grillaamista ja lisäksi voit sivellä niitä kastikkeella grillatessa.

7. Mango-habanerokastike broilerille

Habenerokastikkeet tuovat annokseen reilusti potkua. Sekoita yhteen hienonnettua mangoa, habanerochiliä, omenaviinietikkaa, sokeria ja suolaa ja anna broilerin marinoitua seoksessa vähintään tunti ennen grillaamista.

Nämä reseptit tarjoavat mausteisen twistin perinteisiin grillauksiin ja sopivat täydellisesti kesän grillaushetkiin ystävien kanssa. Muista säätää mausteiden määrää oman maun mukaan ja nauti tulisista herkuista kesän lämmöstä nauttien!


Satunnainen:


Vastaavia:


24h suosituimmat artikkelit:


Juho Saastamoinen, Turku

www.juhosaastamoinen.fi
www.juhosaastamoinen.com

Palautetta? Kysyttävää?
Lähetä WhatsApp: tästä


Generoitu: 2024/04/27 05:42.27