10580 latausta vuorokaudessa
9507 artikkelia

2024/04/20

Oletko koskaan miettinyt, mikä on suomalaisten salainen supervoima? Ei, se ei ole pakkasenkestävyys tai saunomisen taito – vaan se on kyky nauraa itselleen. Suomalaiset ovat mestareita huumorissa, joka joskus kulkee vahvasti perinteiden ja kulttuurin ympärillä. Ja jos puhutaan suomalaisten huumorista, niin mikäpä olisi parempi esimerkki kuin vanhat videot.

“Perkele!” on ehkä yksi niistä sanoista, joka kuvaa suomalaista tunnelmaa parhaiten. Se voi tarkoittaa milloin mitäkin, mutta yleensä se liitetään johonkin odottamattomaan tai ärsyttävään tilanteeseen. Mutta tiedätkö, mikä ei ole ärsyttävää? Vanhat videot!

Kuvittele itsesi istumassa sohvalla, kuppi höyryävää kahvia kädessäsi, ja televisio näyttää vanhoja suomalaisia videoita. Ehkäpä näet Pertti Purhosen kokeilemassa temppujaan tai legendaarisen Speden Spelien hulvattomia hetkiä. Tai ehkä haluat nauraa ääneen, kun Katariina Souri ja Mato Valtonen villiintyvät kameran edessä.

Mutta eikö vanhojen videoiden katselu ole vähän vanhanaikaista? Ei, ei todellakaan! Se on kuin astuisi aikakoneeseen ja matkustaisi takaisin aikaan, jolloin internetiä ei ollut ja viihde oli puhdasta ja rehellistä. Lisäksi se tarjoaa mainion tavan ymmärtää suomalaista kulttuuria ja historiaa.

Ja mitä parempaa katsottavaa voisi olla kuin Suomi itse? Maisemat, joissa mäntymetsät kohtaavat järvet ja joissa aurinko ei koskaan laske kesäisin. Kaupungit, joissa moderni arkkitehtuuri sulautuu saumattomasti vanhoihin kivisiin rakennuksiin. Ja tietenkin, ihmiset, jotka ovat yhtä aikaa ujoja ja rohkeita, jäykkiä ja rentoja.

Joten jos kaipaat jotain virkistävää katsottavaa, älä etsi kauempaa kuin vanhojen videoiden ja Suomen kauniiden maisemien yhdistelmää. Se on kuin suomalaista huumoria parhaimmillaan – hieman oudolla, mutta äärimmäisen viihdyttävällä tavalla. Ja muista, kun seuraavan kerran jokin menee pieleen, voit aina sanoa: “Perkele!” – ja kaivaa esiin vanhan videon.

Katso video alta:


Satunnainen:


Vastaavia: