2024/03/26

Suomi on tunnettu upeasta luonnostaan ja monista mahdollisuuksista retkeillä ja patikoida sen kauniilla vaellusreiteillä. Suomen puhdas ilma ja kaunis luonto tekevät vaeltamisesta ikimuistoisen kokemuksen niin aloittelijoille kuin kokeneille retkeilijöillekin. Tässä artikkelissa esittelemme muutamia viehättäviä vaellusreittejä eri puolilta Suomea.

Pohjois-Suomi on täynnä upeita vaellusmahdollisuuksia. Yksi suosituimmista reiteistä on Hetta-Pallas reitti, joka kulkee Pallas-Yllästunturin kansallispuiston läpi. Reitti on noin 55 kilometriä pitkä ja se tarjoaa upeita maisemia tuntureiden yli ja pohjoismaista luontoa. Reitin varrella on myös useita autiotupia ja varaustupia, joissa voi yöpyä. Toinen suosittu vaelluskohde Pohjois-Suomessa on Urho Kekkosen kansallispuisto, jonka alueella on yli 200 kilometriä merkittyjä reittejä. Alueella on paljon erilaisia tuntureita ja järviä, ja patikoijat voivat nauttia upeista maisemista ja mahdollisesti myös nähdä poroja ja muita villieläimiä.

Itä-Suomessa sijaitseva Karhunkierros on yksi Suomen kuuluisimmista vaellusreiteistä. Reitti kulkee Oulangan kansallispuistossa ja sen pituus on noin 80 kilometriä. Karhunkierrokselta löytyy upeita rotkoja, vesiputouksia ja siltoja, ja siellä pääsee myös näkemään Karhunkierroksen nimikkohahmoja, karhuja. Reitti sopii hyvin myös aloittelijoille, sillä alueella on useita autiotupia, joissa voi yöpyä ja leiriytyä.

Lounais-Suomessa sijaitseva Archipelago Trail on ainutlaatuinen vaelluskohde, josta voi nauttia upeista merimaisemista samalla kun patikoi saaristoluonnossa. Reitti kulkee saariston pikkuteitä, siltoja ja lossia pitkin ja sen varrella voi vierailla myös viehättävissä saaristokunnissa. Reitti on noin 200 kilometriä pitkä ja sen varrella on useita suosittuja leirintäalueita ja kodikkaita majataloja.

Etelä-Suomen hienoja vaellusreittejä ovat esimerkiksi Evo Hiking Area ja Nuuksio National Park. Evo Hiking Area on suosittu retkeilykohde, joka sijaitsee Hämeenlinnan ja Kajaanin välissä. Alueelta löytyy useita erilaisia reittejä, jotka sopivat eri kuntoisille retkeilijöille. Myös Nuuksio National Park tarjoaa monipuolisia vaihtoehtoja patikointiin ja ulkoiluun. Alueella on upeita järviä ja metsäpolkuja, ja siellä voi myös yöpyä teltassa tai autiotuvassa.

Suomen luonto ja vaellusreitit tarjoavat upeita kokemuksia ympäri vuoden. Kesällä reiteillä voi ihastella kaunista luontoa ja nauttia kesäisestä säästä, kun taas talvella patikointi tarjoaa haastetta lumisilla reiteillä ja mahdollisuuden nähdä upeita talvimaisemia. Muista kuitenkin varustautua säiden mukaan ja huolehtia riittävästä juomavedestä ja eväistä pitkillä reiteillä. Lähde siis seikkailulle upeille vaellusreiteille ja koe Suomen luonto parhaimmillaan!


Satunnainen:


Vastaavia:


24h suosituimmat artikkelit:


Juho Saastamoinen, Turku

www.juhosaastamoinen.fi
www.juhosaastamoinen.com

Palautetta? Kysyttävää?
Lähetä WhatsApp: tästä


Generoitu: 2024/04/27 05:42.21