11675 latausta vuorokaudessa
9744 artikkelia

Suomen kaunis luonto, mielenkiintoinen kulttuuri ja monipuolinen historia tekevät maasta erinomaisen matkailukohteen. Matkailijat voivat valita lukuisista aktiviteeteista ja nähtävyyksistä, joiden joukossa on jotain kaikille. Tässä artikkelissa esittelemme Suomen parhaat nähtävyydet, jotka on ehdottomasti nähtävä matkustaessa maassa.

Luonnonkauneus

Suomi tunnetaan ympäri maailman upeasta luonnostaan. Maassa on lukemattomia kansallispuistoja, järvimaisemia, saaristoa ja metsiä, joista jokainen tarjoaa ainutlaatuisen kokemuksen. Yksi Suomen tunnetuimmista ja suosituimmista kansallispuistoista on Saimaan kansallispuisto, joka on yksi Suomen suurimmista järvistä ja ympäröi kaunis maisema. Alueella voi vaeltaa, kalastaa ja ihailla upeita järvimaisemia. Myös Seitsemisen kansallispuisto tarjoaa upeat maisemat ja mahdollisuuden tutustua Suomen rikkaaseen luontoon.

Yksi Suomen kauneimmista kohteista on Kolin kansallispuisto Itä-Suomessa. Puisto on erityisen suosittu patikoijien keskuudessa ja sen huipulta avautuu henkeäsalpaava näköala Pieliselle ja sen ympäröiville metsille. Syksyn aikana Kolin puisto muuttuu upeaksi väripaletiksi, kun lehtimetsät saavat kullankeltaisen sävyn. Myös Pallas-Yllästunturin kansallispuisto Lapissa tarjoaa upeat maisemat, joissa voi patikoida, hiihtää tai kokeilla lumikenkäilyä.

Lisäksi Suomessa on useita upeita kansallispuistoja, kuten Oulangan kansallispuisto, Liesjärven kansallispuisto ja Nuuksion kansallispuisto. Nämä kaikki tarjoavat mahdollisuuden kokea Suomen luonnon kauneuden ja rentoutua rauhallisessa ympäristössä.

Kulttuurikohteet

Suomi on tunnettu myös rikkaasta kulttuuristaan ja historiastaan. Matkustajien kannattaa ehdottomasti vierailla Suomen pääkaupungissa Helsingissä, jossa on lukuisia mielenkiintoisia kulttuurikohteita. Näihin kuuluu esimerkiksi Suomenlinna, joka on yksi maailman suurimmista merilinnoituksista ja UNESCO:n maailmanperintökohde. Pitkällä historiallaan ja upeilla näköaloillaan Suomenlinna on ehdottomasti näkemisen arvoinen paikka.

Toinen Helsingin suosituimmista nähtävyyksistä on Temppeliaukion kirkko, joka on rakennettu kalliolle ja tunnetaan myös nimellä “kalliokirkko”. Kirkko on upea arkkitehtoninen saavutus, joka houkuttelee sekä matkailijoita että paikallisia. Samalla alueella voi myös vierailla Suomen kansallismuseossa, jossa voi tutustua maan historiaan ja kulttuuriin.

Matkailijat voivat myös kokea Suomen perinteistä kulttuuria vierailemalla museoissa, kuten Suomen kansallismuseossa ja Ateneum-taidemuseossa. Suomen designista kiinnostuneiden kannattaa vierailla Designmuseossa, jossa on esillä upeita taideteoksia ja esineitä suomalaisilta muotoilijoilta.

Historialliset nähtävyydet

Suomessa on myös lukuisia historiallisia nähtävyyksiä, jotka ovat ehdottomasti vierailun arvoisia. Yksi näistä kohteista on Olavinlinna, joka sijaitsee Savonlinnassa kauniilla Saimaan rannalla. Linnaa pidetään yhtenä maailman parhaiten säilyneistä keskiaikaisista linnoista ja siellä järjestetään nykyään myös kuuluisan Savonlinnan oopperajuhlat.

Toinen historiallinen kohde on Turun linna, joka on Suomen vanhin linna ja yksi Suomen suosituimmista nähtävyyksistä. Linna on yksi parhaiten säilyneistä keskiaikaisista linnoista Pohjoismaissa ja siellä on mahdollisuus osallistua opastetuille kierroksille ja oppia lisää Suomen historiasta.

Lapin luonto ja kulttuuri

Lappi on myös yksi Suomen parhaista nähtävyyksistä, joka tarjoaa matkailijoille unohtumattomia kokemuksia. Lappi on tunnettu upeasta luonnostaan, jossa voi hiihtää, kelkkailla, retkeillä ja ihailla revontulia. Myös Lapin pääkaupunki, Rovaniemi, tarjoaa mielenkiintoisia aktiviteetteja, kuten vierailun joulupukin kylään ja husky-ajelun.

Lapin kulttuuri on myös erityinen osa Suomea, jota matkailijoiden kannattaa kokea vierailullaan. Lapin revontulet, poronhoito ja saamelaiskulttuuri ovat vain muutamia esimerkkejä Lapin ainutlaatuisesta kulttuurista.

Suuri saaristojen maa

Suomi on myös tunnettu suuresta saaristostaan, joka koostuu noin 180 000 saaresta. Saaristossa voi nauttia upeista maisemista ja suomalaisesta elämäntyylistä. Yksi suosituimmista saaristokohteista on Ahvenanmaa, joka sijaitsee Suomen ja Ruotsin välissä. Ahvenanmaa on täynnä upeita saaristonäkymiä, söpöjä kyläyhteisöjä ja upeita luontokohteita.

Kesällä matkailijoiden kannattaa myös vierailla Suomen eteläisimmässä kaupungissa, Hangossa. Kaupunki tarjoaa kauniita hiekkarantoja, upeita huviloita ja mielenkiintoista historiaa. Hangan satama on myös yksi Suomen vilkkaimmista satamista, jossa voi ihailla kauniita purjeveneitä ja nauttia herkullisista merenelävistä.

Suomi tarjoaa matkailijoilleen lukuisia upeita nähtävyyksiä, jotka tarjoavat unohtumattomia kokemuksia kaikenikäisille ja mieltymyksille. Luonto, kulttuuri, historia ja ainutlaatuinen elämäntyyli tekevät Suomesta täydellisen matkakohteen ympäri vuoden. Ota siis matka Suomen upeaan maailmaan ja ihastu sen kauneuteen ja viehättävyyteen. Olipa matkasuunnitelmasi mikä tahansa, ei Suomen parhaita nähtävyyksiä kannata jättää välistä.


Satunnainen:


Vastaavia: