13525 latausta vuorokaudessa
10247 artikkelia

Suomessa on lukuisia upeita matkakohteita, joista moni sijaitsee eteläisessä Suomessa. Mutta mitä löytyy pohjoisesta? Mitä maisemia ja elämyksiä pohjoinen tarjoaa matkailijalle? Tässä artikkelissa sukellamme pohjoisen maisemiin ja kerromme, mitä kaikkea upeaa Suomen pohjoinen tarjoaa matkailijalle.

Pohjois-Suomen luonto on varmasti yksi alueen suurimmista vetonauloista. Alueelta löytyy useita kansallispuistoja, joissa voi nauttia upeista maisemista ja luonnon rauhasta. Yksi tunnetuimmista kansallispuistoista on Lapin tunturimaisemissa sijaitseva Urho Kekkosen kansallispuisto. Alueen yllä kohoavat upeat tunturit ja sen laaksot ovat täynnä upeita järviä ja jokia. Kansallispuistossa pääsee myös tutustumaan perinteiseen saamelaiskulttuuriin ja sen elämäntapaan.

Toinen upea luontokohde pohjoisessa on Oulangan kansallispuisto, joka sijaitsee Kuusamossa. Kansallispuistossa voi vaellella kauniilla reiteillä ja ihailla upeita koskia ja rotkoja. Kansallispuisto tarjoaa myös monia aktiviteetteja, kuten melontaa ja kalastusta. Oulangan kansallispuisto on myös erinomainen paikka bongata Suomen monipuolista lintulajistoa.

Pohjoisen alueella sijaitsee myös Suomen suurin jäätikkö, Vatnajökull. Se sijaitsee Napapiirin eteläpuolella, ja sen huippu kohoaa yli 1300 metrin korkeuteen. Vatnajökull tarjoaa upean näkymän pohjoisen maisemiin ja siellä voi myös osallistua jäätikönpalokävelyille ja vaelluksille.

Jos kaipaat enemmän aktiivista lomaa, niin pohjoinen on täynnä mahdollisuuksia. Talvisin pohjoisen lumiset maisemat tarjoavat huipputason hiihtokohteita. Lapin alueella sijaitsevat Ylläs ja Levi ovat tunnettuja hiihtokeskuksia, jotka tarjoavat monipuolisia ja laadukkaita rinteitä niin aloittelijoille kuin kokeneille hiihtäjillekin. Lisäksi lumikenkäily ja moottorikelkkailu ovat suosittuja aktiviteetteja pohjoisessa.

Aktiivilomaa voi viettää myös kesäisin, sillä pohjoisessa on tarjolla paljon erilaisia ulkoilma-aktiviteetteja. Kalastus on suosittu harrastus pohjoisessa, ja alueella on useita upeita kalastuskohteita. Kalastusmatka on myös loistava tapa tutustua alueen upeisiin maisemiin ja nauttia luonnon rauhasta.

Kesäaikaan pohjoisesta löytyy myös upeita vaellusreittejä, joista tunnetuin lienee Karhunkierros Kuusamossa. Reitti kulkee Oulankan kansallispuiston läpi ja tarjoaa upeita maisemia upeiden koskien ja rotkojen varrella. Reitin varrella sijaitsee myös patikoijien suosima Juuma-joki, jonka varrelta löytyy upea Juuma-rotko ja uimaranta.

Pohjoisessa matkaillessa ei kannata unohtaa vierailla myös kaupungeissa. Esimerkiksi Oulu, Rovaniemi ja Kemi tarjoavat paljon nähtävää ja koettavaa. Lapin pääkaupunki Rovaniemi on tunnettu joulupukin kotikaupunkina ja siellä kannattaa ehdottomasti vierailla Joulupukin pajakylässä ja tutustua joulupukin elämään. Kemi puolestaan on tunnettu maailman suurimmasta lumilinnasta, joka rakennetaan joka talvi.

Pohjoisen alueella on myös paljon kulttuurikohteita, jotka tarjoavat mahdollisuuden tutustua alueen historiaan ja kulttuuriin. Esimerkiksi Lapin alueella voi vierailla suopunginvalmistusmuseossa ja saada käsityksen alueen perinteisestä poronhoitokulttuurista. Lisäksi pohjoisen alueella sijaitsee monia pieniä kyliä, joissa voi tutustua paikalliseen kulttuuriin ja perinteisiin.

Kun lähdet matkalle pohjoiseen, ei kannata unohtaa myöskään alueen gastronomista tarjontaa. Lapin alueella kannattaa maistaa paikallisia herkkuja, kuten poronkäristystä, lohikeittoa ja mustikka- tai puolukkapiirakkaa. Lapin matkailuun kuuluu myös ehdottomasti vierailu aitossa saunassa ja avantouinnissa talvella.

Suomi tarjoaa upeita pohjoisen maisemia, jotka tarjoavat matkailijalle upeita elämyksiä ja unohtumattomia kokemuksia. Luonnon rauha, monipuoliset aktiviteetit ja upeat maisemat houkuttelevat matkailijoita ympäri maailman. Lähde siis rohkeasti tutkimaan pohjoista ja löydä uusia upeita kohteita Suomessa!


Satunnainen:


Vastaavia: