Lukuaika: 2 minuuttia
Jokaisessa urheilulajissa tai liikuntaharrastuksessa on tärkeää löytää oma flowsi eli virtaustila, jossa treenaaminen tuntuu luonnolliselta ja sujuu vaivattomasti. Se on tila, jossa ajatukset ja keho ovat täysin yhtä ja jossa ajan ja tilan tajusta irrallaan oleminen mahdollistaa parhaan mahdollisen suorituksen. Tämä artikkeli kertoo, miten voit löytää oman flowsi ja saada treeneihin lisää voimaa ja iloa.

Ensimmäinen askel flowsin löytämisessä on löytää oma motivaationsa. Mitä treenaaminen ja liikunta sinulle merkitsevät? Miksi haluat kehittyä ja saavuttaa tavoitteesi? Jos motivaatiosi on vahva ja selkeä, on helpompi keskittyä harjoitteluun ja löytää flowsi. Voit myös kirjoittaa tavoitteesi ylös ja palata niihin aina tarvittaessa, kun tarvitset lisämotivaatiota.

Seuraavaksi sinun kannattaa löytää liikuntamuoto, joka tuntuu juuri sinulle sopivalta ja mieluisalta. Flowsiin pääsee helpommin, kun treenaaminen ei tunnu pakkopullalta vaan nautinnolliselta ja mielekkäältä harrastukselta. Kokeile erilaisia lajeja ja löydä se, josta saat eniten iloa ja energiaa.

Flowsiin pääseminen vaatii myös keskittymistä. Keskity tunteisiisi ja kehoosi treenatessa. Tunne liikkeet ja kuuntele, mitä kehosi tarvitsee. Anna itsellesi lupa olla läsnä ja tehdä virheitä. Flowsi ei synny pakottamalla vaan antamalla itsesi heittäytyä liikkeeseen ja nauttia siitä täysillä.

Toinen keskittymistä auttava tekijä on musiikki. Valitse treenimusiikkisi huolella ja luo siihen oma tunnelmansa. Musiikki auttaa irrottautumaan arjesta ja keskittymään treeniin. Lisäksi se tuo lisää energiaa ja ryhtiä suorituksiin.

On myös tärkeää, että pidät huolta kehostasi treenien välissä. Terveellinen ja monipuolinen ruokavalio sekä riittävä lepo auttavat kehoa palautumaan ja kehittymään. Myös lihashuolto ja venyttely ovat tärkeä osa treenejä ja auttavat ehkäisemään loukkaantumisia.

Flowsiin pääsemiseen tarvitaan myös kärsivällisyyttä. Se ei synny hetkessä, vaan vaatii aikaa ja harjoittelua. Pienet edistysaskeleet ovat kuitenkin merkittäviä ja niistä kannattaa iloita. Muista myös levätä tarpeeksi ja antaa kehosi palautua treeneistä.

Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä, on tärkeää nauttia treeneistä ja pitää hauskaa. Flowsiin pääsee helpommin, kun treenit eivät tunnu velvollisuudelta vaan mukavalta ajankululta. Naura, anna itsesi heittäytyä ja uskalla haastaa itseäsi. Flowsista syntyy onnistumisen ja ilon tunne, kun näet kehityksesi ja uskallat mennä omien rajojesi ulkopuolelle.

Kaikessa liikunnassa tärkeintä on kuitenkin pitää hauskaa ja löytää oma tapa treenata. Flowsi syntyy, kun yhdistää oikeanlaisen motivaation, sopivan liikuntamuodon, keskittymisen, huollon ja ilon treenaukseen. Löydä oma flowsi ja anna sen viedä sinut kohti tavoitteitasi voiman ja ilon kera!

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö