10540 latausta vuorokaudessa
9498 artikkelia

2024/04/20

Auringonpaisteessa aurinkolasit ovat tärkeä asuste niin ulkonäöllisesti kuin myös silmiä suojaavina välineinä. Tyylikkäät aurinkolasit korostavat asusi kokonaisuutta ja tuovat siihen viimeisen silauksen. Seuraavassa kerromme, kuinka voit käyttää aurinkolaseja tyylikkäästi ja hyödyntää niitä muodin lisäksi myös silmiäsi suojaten.

Ensimmäinen ja tärkein asia, johon aurinkolaseja valittaessa tulisi kiinnittää huomiota, on niiden sopivuus kasvoihin. Erilaiset kasvonmuodot vaativat erilaisia laseja, joten valinnassa kannattaa ottaa huomioon oma kasvonpiirteensä. Pyöreät kasvot sopivat esimerkiksi kulmikkaisiin tai suorakaiteen muotoisiin laseihin, kun taas kulmikkaat kasvot kaipaavat pyöreämpiä laseja pehmentämään ilmettä. Ovaalinmuotoiset kasvot puolestaan ovat yleensä onnekkaimpia, sillä ne sopivat lähes mihin tahansa aurinkolaseihin.

Aiemmin mainittujen muotoseikkojen lisäksi aurinkolaseja valitessa tulisi ottaa huomioon myös niiden väri ja koko. Pienet ja sirot, aurinkolaseiksi kutsutut, ovat juuri nyt hyvin muodikkaita, mutta ne saattavat näyttää kookkaammilla kasvoilla liian pieniltä. Värikäskehyksiset lasit taas tuovat ryhtiä asuun, kun taas mustat ja ruskeat sävyt ovat ajattoman tyylikkäitä ja helppoja yhdistellä erilaisiin vaatteisiin.

Kun aurinkolasit on valittu kasvoille sopiviksi ja värit ovat kohdallaan, ne on vielä sijoitettava oikeaan kohtaan. Yleinen sääntö on, että lasien tulisi olla suunnilleen samalla korkeudella kuin kulmakarvat. Liian alhaalla tai liian ylhäällä olevat lasit saavat kasvot näyttämään epäsymmetrisiltä tai jopa epämiellyttäviltä.

Aurinkolasien käytössä kannattaa myös muistaa suojata silmät auringon haitallisilta UV-säteiltä. UV-suojattujen lasien käyttäminen on tärkeää, sillä ne estävät UV-säteiden pääsyn suoraan silmään ja siten vähentävät riskiä sairastua erilaisiin silmäsairauksiin. Laadukkaat aurinkolasit suojaavat myös silmiä erityisesti kesällä, jolloin auringon säteily on voimakkaimmillaan.

Kaiken kaikkiaan aurinkolasit ovat siis monipuolinen ja tärkeä asuste, joka ei vain korosta ulkonäköä vaan myös suojaa silmiä. Muodikkaasti valitut aurinkolasit viimeistelevät asusi ja samalla suojaavat silmiäsi auringolta. Kiinnitä siis huomiota valintaan ja käytä aurinkolaseja tyylikkäästi ja viisaasti!


Satunnainen:


Vastaavia: