10633 latausta vuorokaudessa
9520 artikkelia

2024/04/20

Uunipata on yksi suosituimmista ja helppokäyttöisimmistä ruokalajeista, joka sopii niin arkeen kuin juhlaankin. Sen valmistaminen on helppoa ja nopeaa, ja siitä voidaan tehdä erilaisia variaatioita erilaisten ainesosien avulla. Tässä artikkelissa esittelemme yhden helpon ja nopean uunipadan reseptin, joka sisältää maukkaan tonnikalatäytteen.

Valmistelu: Aloita valmistamalla uunipadan täyte. Tarvitset 2 purkkia tonnikalaa (valitse mieluiten palaset öljyssä), n. 150g purjoa, 200g maissia sekä 2,5dl kermaa (esimerkiksi ruokakermaa). Voit myös käyttää muita haluamiasi täyteaineita, kuten paprikaa tai sipulia.

Valmistus: Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Pilko purjo ja kuullota se pannulla öljyssä noin 5 minuutin ajan. Lisää joukkoon maissi ja paista vielä muutama minuutti. Kaada tonnikalapalat pannulle ja sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon kerma ja keitä muutama minuutti.

Valmista uunipadan pohja käyttämällä valmista lehtitaikinaa. Leikkaa taikinasta sopivan kokoinen pala ja laita se uunipadan pohjalle. Lusikoi täytettä taikinapohjan päälle. Toista tämä toimenpide, kunnes uunipata on täytetty haluamaasi määrään.

Kun olet valmis, sulje uunipadan päällä olevat lehtitaikinat toisella taikinalevyllä ja painele reunat kiinni. Leikkaa ylimääräinen taikina pois. Voit myös halutessasi koristella uunipadan päällisen esimerkiksi taikinapaloilla tai käyttämällä erilaisia koristeita.

Kun uunipata on valmis, laita se uunin alatasolle ja anna sen paistua noin 20-25 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.

Tarjoilu: Kun uunipata on valmis, se on valmis tarjoiltavaksi. Voit halutessasi koristella annoksen tuoreilla yrtteillä tai esimerkiksi oliiveilla. Uunipata on parhaimmillaan tarjoiltuna lämpimänä. Voit myös valmistaa uunipadan etukäteen ja lämmittää sen ennen tarjoilua uunissa tai mikrossa. Uunipata sopii hyvin esimerkiksi perunamuusin tai vihersalaatin kanssa.

Tämä uunipata on ihanteellinen ruoka arkeen, kun aikaa ja energiaa ei ole paljon käytettävissä, mutta nälkä on kova. Se on myös mainio vaihtoehto viikonloppuna ja juhlissa tarjottavaksi nopeaksi ja vaivattomaksi ruoaksi. Tonnikalatäyte antaa padalle herkullisen maun ja koostumuksen. Resepti on myös helposti muunneltavissa oman maun mukaan, joten voit kokeilla erilaisia täyteaineita ja tehdä uunipadasta oman suosikkisi. Näillä ohjeilla valmistettu uunipata on varmasti kokkauksen helppo ja nopea voittajaresepti!


Satunnainen:


Vastaavia: