13402 latausta vuorokaudessa
10201 artikkelia

Rakkaus ruokaan on universaali tunne, joka yhdistää ihmisiä ympäri maailman. Ruoka ei ole vain välttämätön ravintoaineiden lähde, vaan se herättää myös tunteita ja muistoja. Hyvä ruoka voi tuoda iloa ja lämpöä elämään, ja tarjota yhteisen kohtaamisen paikan perheen ja ystävien kesken. Siksi olemme koonneet yhteen 55 herkullista reseptiä, jotka sopivat arkeen ja juhlaan.

1. Pinaattiletut

Pinaattiletut ovat helppo ja terveellinen vaihtoehto aamiaiseksi tai lounaaksi. Yhdistä pinaattia, kananmunia ja jauhoja, paista lettupannulla ja tarjoile kermaviilin tai tuoreiden hedelmien kanssa.

2. Moussaka

Tämä perinteinen kreikkalainen ruoka on yhdistelmä munakoisoja, jauhelihaa ja herkullista bechamel-kastiketta. Paista moussaka uunissa ja nauti rapeana ja mehevänä lisäkkeenä.

3. Lohikeitto

Lohikeitto on loistava tapa hyödyntää tuoreita kaloja ja vihanneksia. Keitä lohi, perunat ja juurekset liemessä ja makuista kermaisella kastikkeella.

4. Kana-kasviswokki

Tämä nopea ja helppo wokki on täynnä värikkäitä kasviksia ja mausteista kanaa. Wokin voi maustaa esimerkiksi soijakastikkeella ja inkiväärillä ja tarjoilla riisin tai nuudelien kanssa.

5. Kasvisrisotto

Riisi- ja kasvisrisotto on täyttävä ja monipuolinen ruoka, johon voi käyttää erilaisia kasviksia ja yrttejä. Kuumenna kasvikset öljyssä ja lisää sitten riisi, jota haudutetaan liemessä kunnes se on pehmeää ja kermaista.

6. Klassinen lihapullakastike

Lihapullat ja kermakastike muodostavat täydellisen parin, jota voi maustaa oman mieltymyksen mukaan. Tarjoile pastan tai perunamuusin kanssa ja nauti perinteisestä makuelämyksestä.

7. Sushi

Sushia ei tarvitse tilata ravintolassa, vaan sen voi valmistaa helposti ja edullisesti myös kotona. Käytä täytteenä esimerkiksi lohta, avokadoa ja kurkkua ja tarjoile soijakastikkeen ja wasabin kanssa.

8. Herkulliset kananugetit

Kananugetit ovat suosittuja herkkuja niin lapsille kuin aikuisillekin. Valmista ne panko-leivänmuruista ja tarjoa esimerkiksi lasten kanssa perunamuusin tai ranskanperunoiden kanssa.

9. Lempeän mausteinen kanakeitto

Kanakeitto on helppo ja nopea ruoka, joka sopii niin arkeen kuin juhlaankin. Se saa lempeän mausteisen maun hauduttamalla kananlihaa ja kasviksia maustekurkuissa sekä valkosipulissa.

10. Salaatti kevään kasviksista

Kevät on salaattien ja kevyen ruoan aikaa. Käytä hyödyksesi satokauden vihanneksia ja yhdistele niitä salaattiin esimerkiksi halloumin, pähkinöiden ja hedelmien kanssa.

11. Karjalanpiirakat

Karjalanpiirakat ovat perinteinen suomalainen herkku, joka sopii niin aamiaiselle kuin välipalaksikin. Valmista taikina itse ja täytä piirakat perinteiseen tapaan riisipuurolla ja munavoin kanssa.

12. Cajun-marinoitu broileri

Tämä mausteinen broileriresepti tuo vaihtelua arkeen. Marinadiin tarvitaan muun muassa paprikajauhetta, valkosipulia ja sipulijauhetta. Paista broilerifileet pannulla ja tarjoile esimerkiksi perunamuusin ja papujen kanssa.

13. Juustoiset nachot

Nachot maistuvat kaikille ja ne ovat erinomaista ruokaa myös vieraille tarjottavaksi. Kuumenna nachopelti uunissa, lisää juustoa ja muita täytteitä ja tarjoile salsan ja guacamolen kanssa.

14. Juustinen penne-pastavuoka

Vuokaruoka on helppo tapa valmistaa ruokaa uunissa. Valmista penne-pastaa ja sekoita joukkoon juusto- ja tomaattikastiketta. Lisää vuokaan mozzarellaa ja tarjoile valkosipulileivän kanssa.

15. Kasvispata

Kasvispata on täyteläinen ja mausteinen ruoka, joka sopii niin kasvisyöjille kuin sekasyöjillekin. Käytä pohjana esimerkiksi tomaattikastiketta ja lisää sekaan suosikkikasviksiasi, kuten porkkanaa ja munakoisoa.

16. Lihakääröt

Lihakääröt ovat helppo tapa tarjoilla lihaa. Voit täyttää ne esimerkiksi juustolla, kasviksilla tai pekonilla ja kääriä ne rullalle. Paista ja tarjoile perunamuusin tai uunijuuresten kanssa.

17. Ratatouille

Ratatouille on vegaaninen klassikkoruoka, joka on täynnä värikkäitä ja vitamiinipitoisia kasviksia. Tässä reseptissä ne haudutetaan uunissa öljyssä ja tarjotaan esimerkiksi pasta- tai riisipohjan päällä.

18. Täytetyt paprikat

Täytetyt paprikat ovat terveellinen ja ravitseva ateria, joka valmistuu helposti ja nopeasti uunissa. Täytteeksi sopivat esimerkiksi jauheliha ja riisi, mutta voit vaihdella täytteitä mieltymystesi mukaan.

19. Tonnikalapasta

Tonnikalapasta on arkiruokien klassikko ja siitä voi valmistaa useita erilaisia versioita. Voit käyttää pohjana esimerkiksi tomaattikastiketta ja lisätä mukaan tonnikalaa, chilijauhetta ja sipulia.

20. Kasvislasagne

Lasagne on ruoka, joka sopii niin arkeen kuin juhlaankin. Kasvisversion saat käyttämällä lasagnessa erilaisia kasviksia, kuten kesäkurpitsaa, porkkanaa ja paprikaa. Vaihtelua reseptiin saat myös vaihtamalla juuston makua.

21. Kuskus-salaatti

Kuskus-salaatti on helppo ja nopea ruoka, joka on täynnä tärkeitä ravintoaineita. Sekoita kuskusia lämpimässä vedessä, lisää joukkoon keitettyjä kasviksia ja mausta esimerkiksi sitruunalla ja tuoreilla yrteillä.

22. Bataatti-cashewkeitto

Bataatti-cashewkeitto on täyteläinen ja kermainen keitto, joka on täynnä makua ja ravintoaineita. Keitä bataattia ja cashewpähkinöitä kattilassa ja mausta kookosmaidolla ja currylla.

23. Makkarapata

Makkarapata on helppo ja nopea arkiruoka, jota voi maustaa oman maun mukaan. Käytä pohjana esimerkiksi tomaattikastiketta ja lisää joukkoon juureksia ja makkaraa. Nauti pastan tai perunoiden kanssa.

24. Pasta carbonara

Pasta carbonara on klassinen italialainen ruoka, joka valmistuu helposti pannulla. Tarvitset mukaan vain pastaa, pekonia, kananmunia ja parmesaania. Voit myös lisätä mukaan kasviksia, kuten herneitä tai parsaa.

25. Lohiceviche

Lohiceviche on raikas ja terveellinen välipala tai alkuruoka, joka valmistuu ilman lämmittämistä. Käytä pohjana tuoretta lohta ja lisää joukkoon limemehua, chiliä ja korianteria.

26. Chili con carne

Chili con carne on helppo ja mausteinen arkiruoka, joka sopii erinomaisesti myös isolle porukalle tarjottavaksi. Käytä pohjana esimerkiksi jauhelihaa, papuja ja maissia ja mausta chilillä ja cayennepippurilla.

27. Munakasrulla

Munakasrulla on täydellinen vaihtoehto silloin, kun haluat tuoda vaihtelua perinteisille munakasruoille. Täytteeksi sopii esimerkiksi kinkku, juusto ja kasvikset. Rullaa munakas ja paista uunissa kullanruskeaksi.

28. Paahdettu kana

Paahdettu kana on monen suosikki, sillä se on nopea ja helppo valmistaa eikä vaadi paljon valmisteluja. Mausta kananpalat suosikkiyrtteilläsi ja paista uunissa mehevänä.

29. Katkarapupasta

Katkarapupasta on nopea ja helppo ateria, johon voi käyttää mukaan myös muita mereneläviä kuten simpukoita tai äyriäisiä. Käytä pohjana esimerkiksi tomaattikastiketta ja mausta ruoka valkosipulilla ja sitruunamehulla.

30. Quesadillat

Quesadillat ovat herkullinen välipala tai alkuruoka, jonka voi täyttää mielensä mukaan. Käytä täytteenä tuorejuustoa, papuja, juustoa ja kasviksia ja paista pannulla rapeaksi.

31. Lihapata

Lihapata on täyttävä ja ravitseva ruoka, jossa liha ja juurekset haudutetaan mureiksi yrtti-valkosipuliliemessä. Tarjoile esimerkiksi riisin tai uunijuuresten kanssa.

32. Vihersmoothie

Viherssmoothie on terveellinen ja ravitseva välipala, joka valmistuu hetkessä. Se sisältää paljon vitamiineja ja antioksidantteja esimerkiksi pinaatin, banaanin ja inkiväärin ansiosta.

33. Lohivuoka

Lohivuoka on maukas ja helppo tapa valmistaa pääruoka uunissa. Käytä pohjana esimerkiksi lohikuutioita ja mausta ruoka sitruunalla, persiljalla ja sipulilla.

34. Mausteinen linssikeitto

Linssikeitto on täyttävä ja helppo ruoka, joka valmistuu nopeasti ja maistuu mausteisten yrttien ja kasvisten kanssa. Lisää keittoon esimerkiksi currya tai chiliä oman maun mukaan.

35. Couscoussalaatti

Couscoussalaatti on täyttävä ja terveellinen ruoka, joka sopii hyvin myös esimerkiksi piknikille tai evääksi töihin. Sekoita couscousin joukkoon esimerkiksi avokadoa, kikherneitä ja kurkkua.

36. Maapähkinävoipata

Maapähkinävoipata on helppo valmistaa ja sopii tarjottavaksi esimerkiksi cocktailtilaisuuksissa. Yhdistä maapähkinävoita ja kookoskermaa ja tarjoile dipattavien kasvisten tai patonkiviipaleiden kanssa.

37. Guacamole

Guacamole on täyteläinen ja terveellinen dippi, joka valmistuu helposti blenderissä tai haarukalla. Tarjoile nachojen tai kasvisten kanssa.

38. Sienirisotto

Sienirisotto on täydellinen ruoka syksyllä, kun metsät ovat täynnä sieniä. Hauduta sienet silputtuna riisiin ja lisää joukkoon myös esimerkiksi sipulia ja valkosipulia.

39. Broilerisalaatti

Broilerisalaatti on herkullinen ja täyttävä vaihtoehto salaateille. Käytä pohjana broileria ja lisää joukkoon esimerkiksi salaattia, kurkkua ja tomaattia. Mausta kermaviilillä ja yrtteillä.

40. Kasvisburgerit

Kasvisburgerit voi valmistaa itse esimerkiksi kikherneistä, porkkanoista ja mausteista. Tarjoile leivän, salaatin ja tomaatin kanssa.

41. Kebabliha

Kebabliha on helppo ja herkullinen tapa valmistaa kanaa. Mausta kana ja paista pannulla tai grillaa ja tarjoile esimerkiksi pitaleivän ja salaatin kanssa.

42. Gluteeniton piirakka

Gluteeniton piirakka sopii keliaakikoille ja herkkusuille. Valmista piirakkapohja esimerkiksi bataatista tai kukkakaalista ja täytä se suosikkiaineksillasi.

43. Tonnikalasalaatti

Tonnikalasalaatti on helppo ja nopea välipala tai ateria, joka sopii myös hyvin evääksi mukaan. Sekoita tonnikalaa, salaattia ja muita kasviksia ja tarjoile esimerkiksi leivän kanssa.

44. Broilerikastike

Broilerikastike sopii erinomaisesti riisin tai pastan kanssa. Mausta broileri esimerkiksi currylla ja inkiväärillä ja hauduta pataan munakoisoa ja muita kasviksia.

45. Tomaatti-mozzarellapasta

Tomaatti-mozzarellapasta on helppo ja nopea ruoka, joka valmistuu alle puolessa tunnissa. Soseuta tomaattikastike ja lisää joukkoon mozzarellapallot kypsennyksen lopussa.

46. Tortillalasit

Tortillalasit on näppärä tapa tarjoilla tortilloja isolle porukalle. Lämmitä tortillat uunissa ja täytä ne suosikkiaineksillasi, kuten jauhelihalla, kanalla ja kasviksilla.

47. Tonnikalapizza

Tonnikalapizza on herkullinen ja helppo tapa valmistaa pizza kotona. Laita pizzapohjalle tomaattikastiketta ja lisää tonnikalaa, sipulia, oliiveja ja juustoa.

48. Kinkkupiiras

Kinkkupiiraassa yhdistyy herkullinen pohja ja mehukas kinkkutäyte. Voit myös muunnella piirakan sisältöä lisäämällä joukkoon esimerkiksi kasviksia tai juustoa.

49. Punajuuricarpaccio

Punajuuricarpaccio on kaunis ja maukas alkuruoka, joka viipaloidaan hyvin ohuiksi viipaleiksi. Viipaleiden päälle asetetaan esimerkiksi rucolaa, juustoa


Satunnainen:


Vastaavia: