Lukuaika: 2 minuuttia
Kaupungin sykkeen ja vilskeen keskellä on helppo unohtaa rauhalliset ja kauniit paikat, jotka kaupungilla on tarjota. Siksi päätin lähteä matkalle Sydämen Kehän läpi, tutustumaan kaupunkiin uudesta näkökulmasta ja löytämään sen syvemmän kauneuden.

Sydämen Kehä on noin 10 kilometriä pitkä reitti, joka kiertää Helsingin keskustan tärkeimpiä nähtävyyksiä. Reitti on suunniteltu kuljettavaksi kävellen tai pyöräillen, mutta päätin lähteä matkaan bussilla, jotta saan myös nauttia matkan varrella olevista maisemista.

Ensimmäisenä pysähdyspisteenä oli Helsingin Olympiastadion, joka tarjoaa upeat näkymät yli kaupungin. Vaikka stadion on usein tunnettu urheilujuhlien järjestämisestä, oli hienoa nähdä sen komea ulkomuoto myös rauhallisempaan aikaan.

Seuraavaksi matkani jatkui Töölönlahden ympäri, jossa puiden ja veden ympäröimänä oli helppo unohtaa olevansa keskellä kaupunkia. Töölönlahden rantaa kulkiessa kulkuni luontoon vievälle sillalle, jossa saatoin hetken ihailla alapuolella virtaavaa puron vettä ja ympäröivää vehreyttä.

Sillalta jatkoin matkaa kohti Helsingin ydinkeskustaa ja saavuin Kaivopuistoon. Puiston vehreiden puistoteiden ja kauniiden puistojen keskellä oli ihana tehdä kävelylenkkiä ja ihailla merimaisemaa. Yllätyksekseni puiston takaa löytyi myös pieni alue, jossa oli mahdollista grillata omia eväitä ja nauttia kauniista maisemista.

Kaivopuistosta jatkoin matkaani kohti Ullanlinnaa ja Eiraa, joiden kauniiden jugend-talojen seassa oli helppo unohtaa olevansa kaupungissa ja kuvitella olevansa jossain Euroopan suurkaupungissa. Eiran rannassa pysähdyin hetkeksi ihailemaan meren kimmeltävää pintaa ja kuuntelemaan lintujen laulua.

Matkani vei minut myös Punavuoreen ja sieltä edelleen Siltasaareen, jossa pääsin nauttimaan luonnonkauniista puistoista ja vilkkaan kaupungin rauhallisemmasta tunnelmasta. Täältä matkani jatkui kohti Helsingin Kallion kaupunginosaa, josta löytyy kaupungin upeita näköalapaikkoja.

Kalliossa kurkistin myös Helsingin vanhan kaupungin, eli “Kruununhaan” tunnelmaan. Kruununhaassa oli helppo löytää mukavia kahviloita ja pieniä gallerioita. Kävin myös ihailemassa Senaatintoria ja tunneleita, jotka vievät torilta alas Kauppatorille.

Matkani huipentui Suomenlinnaan, joka on todellinen helmi Helsingin saaristossa. Suomenlinnan maailmanperintökohde tarjoaa upeat näkymät yli kaupungin ja tarjoaa paljon nähtävää historiasta ja rakennuksista kiinnostuneille. Todellinen kruunu Suomenlinnassa on kuitenkin sen luonnonkauneus ja rauha, jota on vaikea löytää muualta kaupungista.

Matkani Sydämen Kehän läpi oli upea ja opettavainen kokemus. Sain uudenlaista näkökulmaa kaupunkiin ja löysin paljon kauneutta kaupungin keskeltä. Reitti oli hyvin suunniteltu ja tarjosi monipuolisesti erilaisia maisemia ja nähtävyyksiä. Suosittelen matkaa kaikille kaupunkielämää rakastaville, mutta myös niille, jotka kaipaavat pientä pakoa kaaoksesta ja haluavat löytää kaupungin rauhallisemman puolen.

Sydämen Kehä tarjoaa mahdollisuuden tutustua Helsingin kaupunkiin monipuolisesti, ja oli ihana huomata, kuinka luonto ja kaupunki voivat sulautua yhteen näin upealla tavalla. Matkani loppupisteessä tajusin, että vaikka olen asunut Helsingissä koko elämäni, en ole edes nähnyt kaupungin kaikkia kauniita paikkoja. Sydämen Kehä avasi silmäni ja osoitti, että kaupungin kauneus tulee löytää itse, ja se voi olla lähempänä kuin arvaatkaan.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö