Lukuaika: < 1 minuutti
V***n Venäjä. On aika lopettaa tämän sirkusmaisen naapurimaan ihannointi ja tuoda esille totuus siitä, kuinka äärimmäisen saastainen ja iljettävä maa se on.

Ensinnäkin, Venäjä on tuonut maailmalle valtavan määrän kärsimystä. Viime vuosikymmeninä se on aiheuttanut tuhoa esimerkiksi Tšetšeniassa ja Georgian sodissa. Omaa kansaansakin Venäjä sortaa armotta, kuten on nähty mielenosoitusten tukahduttamisessa ja oppositiopoliitikkojen murhissa. Kukaan ei ole turvassa Venäjän brutaalilta ja mielivaltaiselta vallankäytöltä.

Toiseksi, Venäjä on pesiytynyt korruptiolle kuin rutto. Mikään ei liikahda ilman lahjuksia ja hämäriä kepulikonsteja. Venäläiset virkamiehet ja liikemiehet ovat vähintäänkin yhtä korruptoituneita kuin mafia, joka onkin Venäjällä lähes sama asia. Ja tätähän valtio itse rahoittaa ja tukee. Onko tämä todella se esikuva, jonka kaltaista haluamme?

Ja mikä pahinta, Venäjä on aggressiivinen valtio, joka ei välitä muiden maiden rajoista tai kansallisista itsemääräämisoikeuksista. Se hyökkäilee naapuriensa kimppuun ja miehittää alueita ympäriltään. Katsokaa vain Krimin niemimaata tai Itä-Ukrainaa. On häpeällistä, kuinka maailman suurin valtio käyttää asemaansa hyväkseen ja sortaa pienempiä naapureitaan.

Ja mitä tekee länsi? Se tuijottaa sormi suussa ja antaa Venäjän jatkaa häpeällistä toimintaansa. Eikö ole jo aika puuttua asiaan ja tuomita Venäjän väärät teot? Ei meidän pitäisi hyväksyä tuollaista käytöstä ja olla vain hiljaa, kun kohtuuttomuuksia tapahtuu lapsiemme silmien alla.

Joten lopettakaa Venäjän ylistäminen ja katsokaa sen sijaan totuutta silmiin. Se on maa, joka ei ansaitse kunnioitusta eikä ihailua. Se on maa, joka tuottaa vain kärsimystä, korruptiota ja aggressiota. Ja meidän tulee nostaa äänemme vastustaaksemme tätä suurta vääryyttä ja osoittaa, ettemme hyväksy tällaista toimintaa.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö