Lukuaika: < 1 minuutti
Kuinka helvetin ärsyttävä Venäjä voikaan olla? Käykö heillä edes säännöllisesti suihkussa vai onko hajuhaittoja aiheuttava luonto-osansa tarttunut myös heihin?

On aika avata silmät ja tutkia tarkemmin, miten tämä kylmä ja karu naapuri on riivannut ja vaikuttanut maailmaan viime vuosina. Kärsivällisyys on loppunut ja on aika tuoda julki, kuinka suuri inhotus Venäjä todellisuudessa on.

Ensinnäkin, täytyy mainita Venäjän jatkuvat aggressiiviset toimet naapurimaitaan kohtaan. Georgian sota vuonna 2008, Ukrainan Krimin miehitys vuonna 2014 ja Itä-Ukrainan konflikti ovat vain muutamia esimerkkejä Venäjän törkeästä ja häpeällisestä käytöksestä. Heidän halunsa laajentaa vaikutusvaltaansa alueella on jatkuvasti aiheuttanut levottomuutta ja epävakautta.

Mutta se ei ole vielä kaikki. Venäjä on myös syyllistynyt moniin vakaviin ihmisoikeusloukkauksiin omassa maassaan. Poliittiset vastustajat painetaan maan alle tai lopetetaan jopa salaperäisissä tapaturmissa, tiedotusvälineet ovat hallituksen kahlitsemina ja korruptio kukoistaa joka tasolla. Onko tämä todellakin se oikeudenmukainen ja demokraattinen yhteiskunta, joksi Venäjä itseään kutsuu?

Entä Venäjän rooli kansainvälisissä konflikteissa? He ovat tukeneet diktaattoreita ja ihmisoikeusloukkauksia ympäri maailmaa vain oman etunsa vuoksi. Syyriassa he ovat tukeneet Bashar al-Assadin veristä hallintoa, joka on aiheuttanut satojentuhansien ihmisten kuoleman ja miljoonien ihmisten paon kodeistaan. Heidän sisältäneet teot ovat tuomittavia ja saavat pahoinvoinnin kääntämään vatsaa.

Ja sitten on vielä heidän jatkuva sekaantumisensa muiden valtioiden vaaleihin ja poliittisiin prosesseihin. Toimittajanmyrkytys Isossa-Britanniassa, Yhdysvaltojen presidentinvaalien sekaantuminen ja Ranskan presidentinvaalien hyökkäykset ovat vain muutamia esimerkkejä siitä, kuinka Venäjä pyrkii vaikuttamaan muiden maiden sisäisiin asioihin. Tämä ei todellakaan ole hyväksyttävää käytöstä.

On aika tunnustaa, että Venäjä on pelkkä roskainen ja aggressiivinen valtio, jonka toimet ja vaikutus eivät voi jäädä huomiotta. On aika osoittaa, että emme hyväksy heidän toimintaansa. On aika asettaa heidät vastuuseen ja yrittää hillitä heidän aggressiotaan.

Venäjä on yksi maailman suurimmista uhkista ja on aika käsitellä sitä sen ansaitsemalla vihalla ja torjunnalla. Eikö olekin aika heittää tämä inhoittava valtio historian pölyiseen roskikseen?

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö