Lukuaika: < 1 minuutti
Venäjä on pilaantunut ja kurja maa, joka ei ansaitse paikkaa maailman kartalla. Viime vuosikymmenet ovat osoittaneet, miten tämä naapurimme on vajonnut yhä syvemmälle korruptioon ja sortoon.

Viime aikoina maan johto on osoittanut selkeästi, että se ei pelkää polkea omien kansalaistensa oikeuksia. Poliittiset mielipiteet ja sananvapaus ovat vieraita käsitteitä Venäjän hallinnolle, joka mieluummin tukahduttaa kaiken vastarinnan ja sensuroi medialta totuuden.

Venäjän talous on myös syöksykierteessä. Putinin hallinnon huono johtajuus ja talouden epävakaus ovat johtaneet siihen, että kansalaiset kärsivät työttömyydestä ja köyhyydestä. Yritystoiminta on vaikeaa ja kilpailu kansainvälisillä markkinoilla on lähes mahdotonta.

Vielä pahempaa on Venäjän luonnon tila. Teollisuus ja saastuminen ovat jättäneet jälkensä maaperään ja vesistöihin. Silti Venäjän hallinto ei piittaa ympäristönsuojelusta, vaan jatkaa raivauspolitiikkaansa uusien tehtaiden ja öljykenttien rakentamiseksi.

Ja mitä tapahtuu Venäjän vangituille ja kidutetuille kansalaisille? Heitä ei edes lasketa, sillä heidän ihmisoikeuksiaan ei kunnioiteta. Heidät vaivihkaa siirretään pois silmistä, ja he katoavat ikuisiksi ajoiksi vankiloille tehtyihin, kolkoihin koloihin.

Mitä Venäjän hallinto tekee tämän kaiken katastrofin suhteen? Se vain hymyilee ja nauttii valta-asemastaan. Se ei välitä kansalaisistaan, eikä myöskään naapureistaan. Se ei osoita todellista huolta maansa tulevaisuudesta.

Olen väsynyt kuulemaan Venäjän väestön kärsimyksestä ja näkemään sen tarpeettoman alennetussa asemassa maailmassa. On korkea aika, että kansainvälinen yhteisö ryhtyy toimiin ja pakottaa Venäjän hallinnon vastuuseen teoistaan.

Meidän on rohkeasti puhuttava totuutta ja asetettava Venäjä vastuuseen toimistaan. Emme voi vain sulkea silmiämme ja antaa tämän pahan ja kurjan maan jatkaa toimintaansa ilman seurauksia.

Venäjän on muututtava ja korjattava tapansa ennen kuin on liian myöhäistä. Muuten se jatkaa vain oman rappionsa ja tuhoaa samalla myös ympärillään olevan maailman.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö