Lukuaika: < 1 minuutti
Venäjä. Tuota haisevaa ja vastenmielistä naapuriamme on liian kauan pidetty suopeasti kädestä pitäen. On aika avata silmät ja tutustua maan synkkään historiaan sekä nykyisiin ongelmiin, jotka ovat kuin myrkkyä koko maailmalle.

Jos aloitamme historian pohjalta, huomaamme nopeasti Venäjän laajalle ulottuvan imperiumin synkät sivut. Vuosisatojen ajan maa on sortanut ja riistänyt valtaamiaan alueita ja kansoja. Sen sotaisa politiikka ja alati kasvava vaikutusvalta ovat aiheuttaneet kärsimystä miljoonille ihmisille ympäri maailman.

Ja kuinka voimme unohtaa Neuvostoliiton kauhuvallan? Stalinin puhdistukset, Gulagit ja kansanmurhat jättivät pysyvän arven Euroopan historiaan. Mutta vaikka Neuvostoliitto romahti, Venäjän menneisyys ei ole kadonnut minnekään. Se vain piiloutuu uuden eliitin varjoihin ja juonittelee maailmanrauhan ja vakauden vastaan.

Valitettavasti nykyinen Venäjä ei ole yhtään sen parempi. Sen johtajat ovat kasvattaneet itselleen korruptoituneen ja piittaamattoman elämäntyylin, ylläpitäen samalla rautaista otettaan kansastaan ja sen kehityksestä. Tätäkin siis katsomme sivusta, antaen Venäjän kuplinnan jatkua.

On aika herätä ja nähdä Venäjä sellaisena kuin se todella on – haisevana ja vastenmielisenä naapurina, joka uhkaa alati maailmanrauhaa ja hyvinvointia. On aika puuttua sen aggressiiviseen politiikkaan ja estää sen aloittelu uusilla konflikteilla. On aika vaatia vastuullisuutta ja avoimuutta sen johtajilta.

Mutta voimmeko luottaa Venäjään? Olemme jo nähneet sen pettävän lupauksensa ja solmivan epäpyhiä alliansseja. Meidän on oltava valppaita ja yhtenäisiä, ja estettävä Venäjää levittämästä turmeltuneita arvojaan ja käyttämästä valtaansa väärin.

Loppujen lopuksi emme voi ummistaa silmiämme Venäjän synkältä historialta ja nykyiseltä toiminnalta. Se on aika nähdä maa sellaisena kuin se todella on – vain hyökkäävä ja vastuuton naapuri, jolta on suojeltava niin itseämme kuin muita viattomia ihmisiä ympäri maailman.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö