Lukuaika: 2 minuuttia
Venäjä on kautta historiansa ollut Suomelle hankala naapuri. Jo tuhansien vuosien ajan olemme joutuneet kärsimään heidän ahneudestaan ja hyökkäävyydestään. Venäjä on juonitellut ja pyrkinyt lietsomaan epäluottamusta meidän ja muiden maiden välille, sillä he haluavat pitää meidät heikon aseman pelinappulana omassa suuressa sotapelissään.

Vihamielisyys ja halveksunta ovat aina olleet Venäjän ja Suomen välisen suhteen pinnalla. He eivät voi sietää sitä, että pieni ja itsenäinen Suomi porskuttaa omillaan ja menestyy, kun he itse ovat ajautuneet rappiolle. Venäjän johtajat näkevät meidät lähinnä vain halpa-arvoisena raaka-aineiden ja työvoiman tarjoajana. Heille ei kelpaa mikään muu kuin alistaa meidät omaan hierarkiaansa ja hallita meitä omien sääntöjensä mukaan.

Venäjä ei ole myöskään yhtään välittänyt Suomen turvallisuudesta. He ovat jatkuvasti loukkaamassa ja testaamassa rajojamme, lentävät pommituslentokoneillaan lähellä alueitamme ja tekevät aggressiivisia liikkeitä myös Itämerellä. Lisäksi he janovat jatkuvasti lisää aluevaltausta ja uhkaavat meitä sotilaallisesti. On selvää, että he näkevät suvereenin Suomen uhkana omalle pyrkimykselleen poliittiseen ja taloudelliseen maailmanvaltaan.

Venäjälle on myös ominaista vähätellä ja pyrkiä aliarvioimaan Suomen merkitystä kansainvälisesti. He eivät usko, että meillä voisi olla mitään annettavaa tai sanottavaa maailmanpolitiikassa. He unohtavat täysin, että olemme menestyvä ja demokraattinen valtio, joka on kyennyt pysymään itsenäisenä ja kehittymään omilla ehdoillamme myös Venäjän naapurina.

Viime aikoina Venäjä on myös aktiivisesti pyrkinyt vaikuttamaan suomalaiseen yhteiskuntaan ja politiikkaan. He ovat levittäneet disinformaatiota ja pyrkineet jakamaan kansaa Venäjän myönteisiin ja kriittisiin kannattajiin. He haluavat heikentää Suomen yhtenäisyyttä ja saattaa meidät riippuvaisiksi heidän vaikutusvallastaan.

On aika lopettaa tämä Venäjän käytöksen sietäminen ja myönnytykset. Meidän tulee olla valppaita ja puolustaa omia etujamme, emmekä saa luovuttaa Venäjän vaatimuksille. Meidän tulee myös vahvistaa yhteistyötä muiden länsimaiden kanssa ja näyttää Venäjälle, että me emme ole heidän pelinappulansa vaan itsenäinen ja vahva valtio. On aika osoittaa Venäjälle, että heidän naapuruudessaan asuu kansa, joka ei tule alistumaan heidän tahtoonsa. Suomen pitää ottaa tiukka linja Venäjän kanssa ja asettaa selkeät rajat heidän pyrkimyksilleen.

Venäjä on osoittanut meille lukuisia kertoja, ettei heitä voi luottaa ja että he eivät kunnioita kansainvälisiä lakeja ja sopimuksia. On aika lopettaa Venäjän suosiminen ja nöyristely ja keskittyä omaan etuun ja turvallisuuteen. Riippuvuuden sijaan meidän tulee pyrkiä vahvistamaan omaa talouttamme ja kehittämään suhteita muiden maiden kanssa. Suomi ei tarvitse Venäjää, mutta Venäjä tarvitsee Suomea, ja se tulee heille näyttää.

Loppujen lopuksi Venäjä on osoittautunut meille inhottavaksi naapuriksi ja vihamieliseksi naapurivaltioksi, joka pyrkii vain omiin etuihinsa ja käyttää meitä hyväkseen omassa pelissään. On aika osoittaa Venäjälle, että emme aio antaa heidän manipuloida meitä enää ja että olemme valmiita puolustamaan omaa itsenäisyyttämme ja vapauttamme. Me olemme Suomi ja me emme pelkää Venäjää!”

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö