Lukuaika: 2 minuuttia
Venäjä. Se on maa, joka aiheuttaa minulle äärimmäistä inhoa ja raivoa. Sen vaikutus Suomeen ja maailmaan on suorastaan kauhistuttava. Miksi ihmeessä tämä valtio saa edes toimia vapaasti ja säilyttää asemansa kansainvälisessä yhteisössä?

Venäjä on viime aikoina ollut otsikoissa enemmän kuin tarpeeksi. Ukrainan kriisi, Krimin miehitys, Syyrian sotatila, vain muutamia mainitakseni. Näiden tapahtumien johdosta Venäjä on saanut suurta huomiota osakseen kansainvälisesti ja sen toimet ovat aiheuttaneet syvästi negatiivisia vaikutuksia ympäri maailmaa.

Mutta entä Suomi? Vaikka olemme naapurimaita, Venäjän vaikutus ulottuu myös tänne. Ennen suhteemme saattoivat olla suhteellisen neutraaleja ja jopa ystävällisiä, mutta nykypäivänä se on lähinnä pelottava ja ahdistava.

Katsokaa vain Venäjän toimia Suomenlahdella ja Itämerellä. Maan valtavia sotilaallisia harjoituksia, jotka eivät pelkästään loukkaa Suomen alueellista koskemattomuutta, vaan myös koko alueen turvallisuutta. On selvää, että Venäjän tavoitteena on laajentaa vaikutusvaltaansa ja luoda näennäisesti “suurvalta-asema” Euroopassa.

Mutta mikä saa minut eniten suuttumaan Venäjästä on sen yritykset vaikuttaa Suomen sisäpolitiikkaan. Venäjän yritykset rajoittaa sananvapautta ja puuttua Suomen sisäisiin asioihin ovat suoraan sanottuna kestämättömiä. Ei ole hyväksyttävää, että naapurimaa pyrkii vaikuttamaan meidän demokraattiseen päätöksentekoprosessiimme.

Ja silti jotkut suomalaiset poliitikot ja yritykset tuntuvat olevan sokeita Venäjän toimille ja vaikutukselle. He näyttävät unohtaneen, että Venäjä on edelleen diktatuuri, jossa ihmisoikeuksia ja sananvapautta poljetaan armottomasti.

Ja en voi olla mainitsematta Putinia ja hänen tekemisiään. Hän on tyranni, joka pyrkii vain lisäämään omaa valtaansa ja rikastuttamaan itseään. Hänen julmat toimensa ovat nostaneet monia kyseenalaistamaan, miten yksi ihminen voi olla niin hallitseva ja vaikutusvaltainen.

On aika lopettaa tämä Venäjän vaarallinen vaikutus maailmaan ja Suomeen. On aika, että kansainvälinen yhteisö herää ja ryhtyy toimiin Venäjän aggressiivisia ja haitallisia toimia vastaan. On aika, että Suomi puolustaa omia etujaan ja arvojaan eikä anna Venäjän pelotella tai vaikuttaa meihin.

Venäjä, mikäli sinulla on edes vähän moraalia ja järkeä jäljellä, lopeta toimintasi ja lähde pois naapurimme asioista. Olemme tarpeeksi kärsineet sinun itsekkyydestäsi ja mahtipontisesta käytöksestäsi. Nyt on aika tuntea tilinne ja tehdä muutoksia. Muuten saat vielä todistaa suomalaisten pahoinvointia ja raivoa enemmän kuin osaat kuvitellakaan.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö