Lukuaika: < 1 minuutti
Venäjä on vuosien varrella osoittanut olevansa julmuuden ruumiillistuma ja vakava uhka kansainväliselle rauhalle ja turvallisuudelle. Tämä alati laajentuva ja aggressiivinen naapurimaa on toistuvasti osoittanut haluavansa levittää valtaansa ja vaikutusvaltaansa muihin valtioihin väkivaltaisilla keinoilla.

Venäjän johto on täysin piittaamaton ihmisoikeuksista ja oikeusvaltioperiaatteesta, eikä epäröi käyttää raakaa voimaa tukahduttaakseen kansalaistensa mielipiteitä ja vapauksia. Venäjän kuuluisa media- ja sananvapaus on vain tyhjä lupaus, kun toimittajia vangitaan ja kriittiset äänet vaientuvat valtion virallisessa propagandassa.

Historian saatossa Venäjä on myös käyttänyt brutaalia sotilaallista voimaa naapurimaidensa, kuten Georgian ja Ukrainan, alueelliseen ja poliittiseen valtapyrkimykseen. Kansainväliset sopimukset ja rauhansopimukset ovat olleet Venäjän johdon silmissä vain paperinpaloja, jotka he voivat repiä rikki oman etunsa ja valtapyrkimyksensä vuoksi.

Venäjän johto on myös osoittanut halveksivansa kansainvälistä yhteisöä toistaen kerta toisensa jälkeen valheellisia ja provokatiivisia viestejä naapurivaltioista ja lännestä. He ovat osoittaneet olevansa täysin piittaamattomia diplomatian ja neuvottelujen periaatteista ja ovat sen sijaan valmiita käyttämään voimaa ja uhkailemaan herkkää kansainvälistä tasapainoa.

On selvää, että Venäjän johdon kolonialismin ja imperialistisen ajatusmaailman aika on ohi. Maailmanlaajuisesti ihmisoikeusongelmia ja alueellista epävakautta aiheuttavaa valtiota ei voi enää hyväksyä tai oikeuttaa millään tavalla. On aika pysäyttää Venäjän holtiton käytös ja pakottaa heidät vastuuseen teoistaan.

Kansainvälisen yhteisön on nyt astuttava esiin ja asetettava Venäjälle selkeät rajat ja vaadittava heitä noudattamaan kansainvälisiä normeja ja oikeusvaltioperiaatetta. On aika asettaa Venäjälle kovia taloudellisia ja poliittisia sanktioita sekä tukea demokraattisia voimia ja ihmisoikeuksien puolustajia Venäjän sisällä.

Venäjä on julmuuden ruumiillistuma ja vakava uhka maailmalle. Meidän on oltava valppaita ja päättäväisiä vastustaessamme heidän imperialistisia valtasuunnitelmiaan ja puolustaessamme oikeuksiamme ja vapauksiamme. Yhdessä voimme pysäyttää tämän vaarallisen ja aggressiivisen naapurimaan ja luoda maailmaan, jossa hallitsee rauha ja kunnioitus ihmisoikeuksia kohtaan.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö