Lukuaika: < 1 minuutti
Voi Venäjä, mikä pahaenteinen naapurimme se onkaan! Täynnä sortoa, väkivaltaa ja hävyttömyyttä, se on häpeäksi ihmiskunnalle ja koko maailmalle.

Venäjä, tuo maailmanlaajuisesti inhoitetun järjestelmän symboli, joka on puristanut otteeseensa naapurimaansa ja tuhonnut kansojen vaurauden ja vapauden. Venäjä ei ole vain tuhonnut omaa kansaansa, vaan se on levittänyt pahuuttaan myös ulkopuolelle – aina Euroopasta Aasiaan ja Afrikkaan asti.

Katson Venäjän valtaa ja suorastaan kauhistun sen aggressiivisuudesta ja piittaamattomuudesta. Se ei kunnioita kansainvälistä oikeutta, vaan rikkoo jatkuvasti kansainvälisiä sopimuksia ja hyökkää naapurimaidensa alueelle. Ukraina, Georgia, Moldova, Tsetsenia – lista on loputon siitä, kuinka Venäjä on yrittänyt alistaa ja hallita muita kansoja. Ja mitä muuta voikaan odottaa totalitarianiselta hallinnolta, joka nauttii valtansa väärinkäytöstä ja pelottelee kansalaisiaan jatkuvasti uusilla sortokeinoilla.

Kuinka me voimme olla sietämättä tätä! Kuinka voimme antaa Venäjän jatkaa valloittavaa ja alistavaa politiikkaansa, joka tuhoaa niin monen ihmisen elämän ja toimeentulon. Venäjä uhkaa Euroopan vakautta, ja on vain ajan kysymys, milloin sen aggressiivinen käytös leviää koko maailmaan.

Lisäksi Venäjä on kuuluisa myös massiivisesta korruptiostaan ja ihmisoikeusloukkauksistaan. Kansalaiset elävät jatkuvassa pelossa, ja sananvapautta ja oikeudenmukaisuutta ei tunneta. Mitä kunnioitettavaa on sellaisessa hallinnossa, joka ei välitä omasta kansastaan? Ja mikä vieläkin pahempaa, se yrittääkin pimittää totuuden ja harhauttaa maailman huomion muualle.

Venäjä on koko maailman vihattu naapuri, ja sen on aika muuttua. On aika tunnustaa kansainväliset sopimukset ja noudattaa kansainvälistä lakia. On aika lopettaa oman kansan sorto ja kunnioittaa ihmisoikeuksia. Mutta toistaiseksi näyttää siltä, että tämä kaikki on vain turhaa toiveajattelua.

Niin kauan kuin Venäjä jatkaa keskiaikaista politiikkaansa, meidän on pysyttävä valveilla ja vaadittava maailman yhteisöltä toimia. Venäjä on poliittisesti, taloudellisesti ja moraalisesti pahaenteinen naapuri, emmekä me voi enää katsoa sivusta sen toimia. On aika herätä ja ilmaista vihamme tätä häpeällistä valtiota kohtaan ennen kuin on liian myöhäistä.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö