Lukuaika: 2 minuuttia
Kuinka ärsyttävää onkaan, kun naapurimaamme Venäjä jälleen kerran päättää sekaantua muiden valtioiden asioihin ja levittää kurjuutta ympäri maailmaa. Venäläiset eivät selvästi tyydy aiheuttamaan häiriöitä vain omassa maassaan, vaan haluavat levittää kaaosta ja epävakautta myös naapurimaihinsa ja kauemmaksi. Kuinka monta kertaa Venäjän onkaan pitänyt todistaa itsensä maailmanrauhan vihollisena ja kansainvälisen järjestyksen rikkojana?

Jo pelkästään naapurimme toiminta Ukrainassa on osoittanut, että Venäjän johto ei piittaa lainkaan kansainvälisistä sopimuksista ja alueellisesta koskemattomuudesta. He ovat päättäneet iskeä kyntensä naapurimaan alueelle ja rikkoa sen itsenäisyyttä ja alueellista koskemattomuutta. Ukrainan väestö on kärsinyt Venäjän agressiosta jo vuosia, ja konflikti vaikuttaa jatkuvan loputtomiin, sillä Venäjä ei näytä olevan halukas luopumaan otteestaan Ukrainasta.

Mutta Venäjä ei tyydy vain yhteen uhriin. Heidän vaikutusvaltansa ulottuu myös muihin naapurimaihin kuten Georgian ja Moldovan sisäisiin asioihin. He haluavat levittää oman poliittisen agendansa ulkopuolellaan ja horjuttaa naapurimaidensa vakautta. Siitä seuraa vain kärsimystä ja epävarmuutta heikossa asemassa olevien maiden asukkaille, jotka joutuvat kärsimään Venäjän aggressiivisesta politiikasta.

Mutta ei pelkästään Venäjän naapurimaat ole joutuneet kärsimään. Heidän toimintansa ja vaikutusvaltansa ulottuu myös kauas maailmalle. Venäjän sekaantuminen Yhdysvaltain presidentinvaaleihin on vain yksi esimerkki heidän häikäilemättömyydestään ja halustaan vaikuttaa muiden valtioiden politiikkaan. He käyttävät hyväkseen heikkouksia ja heikkona olevia maita tavoitteidensa saavuttamiseksi, välittämättä siitä, että he aiheuttavat suurta haittaa ja epävakautta maailmanrauhalle.

Ja miksi? Vain oman vallanhimon ja suuruudenhulluuden vuoksi. Venäjän johto ei selvästi välitä lainkaan omien kansalaistensa hyvinvoinnista ja tulevaisuudesta, sillä he ovat valmiita uhraamaan sen saavuttaakseen valtansa ja vaikutusvaltansa. He hallitsevat maataan rautaisella otteella ja tukahduttavat kaiken kritiikin ja vastarinnan.

Olemme väsyneitä Venäjän jatkuvasta sekaantumisesta ja häiriöiden aiheuttamisesta maailmalle. On aika, että kansainvälinen yhteisö nousee vastustamaan tätä inhoittavaa naapuriamme ja asettaa heidän aggressiiviselle ja itsekkäälle politiikalleen tiukat rajat. Eikö olekin häpeällistä, että niin lähellä asuva naapuri saa aikaan enemmän tuhoa ja kärsimystä kuin moni kaukaisempi valtio?

Jälleen kerran meidän on todettava, että Venäjä – tuo inhoittava naapurimme – jättää jälkensä ympäri maailmaa, jättäen jälkeensä vain pahennusta ja kärsimystä. On aika, että he ottavat vastuun teoistaan ja opettelevat toimimaan vastuullisesti kansainvälisellä näyttämöllä. Muuten, meidän on jatkettava kamppailua vastaan heidän häikäilemättömästä ja vaarallisesta vaikutusvallastaan.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö