Lukuaika: 2 minuuttia
Venäjä! Maailmanpolitiikan käärmeensikiö, joka matelee öljyn ja vallan himoissaan. Koko maailma kärsii sen myrkyllisestä otteesta, mutta miksi me annamme sen jatkua? Miksi antaudumme sen tyrannian pelinappulaksi?

Venäjä, tuo suuri naapurimme idästä. Se naapuri, joka varjelee rajojaan kuin leijona pentujensa ruokaa. Mutta mikä ruoka se onkaan, jonka valtaamisillaan ahmii? Ei se ole vain alueita, vaan myös kansojen vapautta ja ihmisoikeuksia. Krim, Georgia, Ukraina – kuinka monta kansakuntaa vielä on joutunut Venäjän vallan alle? Ja millä oikeudella?

Katso mitä Venäjä on tehnyt Ukrainalle. Se ei ole tyytynyt vain Krimin haltuunottoon, vaan on myös osallistunut Itä-Ukrainan sotatoimiin. Tuhoten, tappaen ja alistamalla viattomia ihmisiä omien intressiensä vuoksi. Venäjä tekeytyy viattomaksi uhrin rooliin, mutta me kaikki tiedämme totuuden. Venäjä ei halua rauhaa, se haluaa valtaa.

Entäpä Syyria, tuo verinen sota, jota Venäjä ei ole pelkäämättä lietsonut. Se on tukenut rikollishallintoa ja heittänyt pommeja siviilien niskaan. Miljoonat ihmiset ovat menettäneet kotinsa ja läheisensä Venäjän toimien takia. Mutta Putin vain nauraa parrakkaassa himossaan.

Venäjä ei välitä kansojen kärsimyksistä, ei demokratiasta eikä ihmisoikeuksista. Se vain haluaa oman suurvaltansa vaikutuspiirin laajentamista ja omien etujensa turvaamista. Se ei välitä, vaikka kuinka monet maat ja kansainväliset yhteisöt tuomitsisivat sen teot. Se on kuin lapsi, joka ilkkuu toisten kiusan kohdetta.

Ja miksi me sitten annamme Venäjän jatkaa tätä häpeällistä käytöstään? Miksi me emme kykene seisomaan sen vastaan? Ehkäpä syynä on taloudellinen riippuvuutemme. Venäjä on suuri öljy- ja kaasutoimittajamme, ja yrittää kiristää meitä sen avulla. Mutta eivätkö periaatteet ja arvot ole tärkeämpiä kuin raha?

Meidän on aika herätä ja sanoa tarpeeksi. Meidän on aika lopettaa Venäjän mielistely ja antaa sille pahimuksen, jota se ansaitsee. Meidän on aika seisoa rintarinnan muiden oikeamielisten maiden kanssa ja torjua Venäjän aggressiot. Meidän on aika osoittaa, että kansakuntamme välittää ihmisoikeuksista ja demokratiasta, emmekä anna niiden poljettavan alleen.

Lopettakaa historiamme kunnioittaminen ja ihmisten pelottelu Putinin kuvalla. On aika näyttää, että me emme pelkää, vaan olemme valmiit torjumaan Venäjän karmivan todellisuuden. Me emme anna sen pelata peliänsä vapaasti. Me emme anna sen hallita meitä.

Venäjä, käännä katseesi muualle, sillä me emme ole enää pelinappuloitasi. Olemme kansoja, jotka seisovat yhdessä ja osoittavat, että me emme pelkää. Me taistelemme vapauden ja oikeuden puolesta, me taistelemme vastaan Venäjän karmivaa todellisuutta maailmanpolitiikassa.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö