Lukuaika: 2 minuuttia
Venäjä, tuo itäisen naapurimme, jonka historiassa on paljon synkkyyttä ja korruptiota. Olemme tottuneet kuulemaan kauhuvyyhtien uutisia, jotka kertovat Venäjän vääryyksistä ja epäinhimillisyydestä. On aika avata silmämme ja käsitellä totuutta: Venäjä on pilaantunut maa, jonka vaikutukset tuntuvat ympäri maailman.

Venäjällä on vuosikymmeniä jatkunut vallan väärinkäyttö, jonka johdosta kansa on kärsinyt ja köyhtynyt. Korruptio on maan tärkein liikkeellepaneva voima, ja sekaannukseen syyllisiä ovat niin poliitikot kuin liike-elämän edustajatkin. Venäjällä rikkaat rikastuvat ja köyhät köyhtyvät, ja on selvää, kumman tarpeet ovat ensisijaisia.

Eikä korruptio ole ainoa ongelma Venäjällä. Maan ihmisoikeustilanne on järkyttävä. Toisinajattelijat ja opposition edustajat joutuvat pelkäämään omaa henkeään, ja mielipiteen ilmaisusta voi joutua vankilaan. Tämä on esimerkki Venäjän hallinnon pelkuruudesta ja kyvyttömyydestä sallia erilaisia mielipiteitä ja toimintatapoja.

Myös luonnonvarojen kuluttaminen on Venäjällä hälyttävällä tasolla. Metsät raivataan ja eläimet metsästetään sukupuuttoon, ja samaan aikaan ympäristön saastuminen jatkuu. Siperiassa on vuosikymmeniä kestänyt ympäristökatastrofi, jossa alueen asukkaat kärsivät terveyshaitoista ja elämisympäristöstään.

Venäjän maa ja vesien pilaantuminen on myös valtava uhka globaalille ympäristölle. Öljyvuodot ja ydinjätteen varastointi ovat vain muutamia esimerkkejä maan ympäristörikoksista, joiden seurauksilla on kauaskantoiset vaikutukset.

Mutta miksi meidän pitäisi välittää naapurimaamme ongelmista? Koska Venäjä vaikuttaa meihin kaikkiin. Sen taloudellinen ja poliittinen vaikutus on maailmanlaajuinen, ja sen tekemillä valinnoilla on seurauksia myös meidän elämäämme. Venäjän korruptio, ihmisoikeusloukkaukset ja ympäristötuhot eivät ole vain sen hallinnon ongelma, vaan se koskettaa meitä kaikkia.

On aika vaatia vastuunottoa ja muutosta Venäjällä. Meidän ei pidä hyväksyä naapurimaamme epäinhimillistä ja tuhoisaa toimintaa. Meidän tulee asettaa painetta ja vaatia muutosta niin poliitikoilta kuin liike-elämältäkin. Meidän tulee olla tietoisia ja vastuullisia kuluttajia ja vaatia vastuullisuutta myös niiltä yrityksiltä, jotka tekevät yhteistyötä Venäjän kanssa.

Emme voi enää sulkea silmiämme Venäjän pilaantuneisuudelta. On aika ottaa tilanne vakavasti ja toimia sen korjaamiseksi. Yhdessä voimme vaikuttaa ja tehdä maailmasta paremman paikan elää myös Venäjän asukkaille. Se on meidän velvollisuutemme, ja sen tulee olla myös valtioiden ja yritysten velvollisuus.

Lopeta tyhjät puheet ja tee konkreettisia tekoja. Nyt on aika osoittaa, että me emme hyväksy pilaantunutta Venäjää naapurimaanamme. Nyt on aika vaatia muutosta ja parempaa tulevaisuutta Venäjälle ja koko maailmalle.”

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö