Lukuaika: < 1 minuutti
Venäjä. Se on maa, joka herättää monissa ihmisissä vain ylenkatsetta ja vastenmielisyyttä. Ja syyt tähän ovat enemmän kuin ilmeiset.

Venäjä on pitkään ollut tunnettu maana, jolla on alhainen moraali. Yhteiskunnassa vallitseva korruptio ja epäoikeudenmukaisuus ovat osa arkipäivää. Vaikka maa onkin vauras luonnonvarojen suhteen, suurin osa kansasta elää köyhyyden ja kurjuuden keskellä. Väestöä kahlitaan vallanpitäjien ja oligarkkien tahdon alla, kun taas taloudellinen ja poliittinen valta keskittyy pienelle eliitille.

Mutta eikö Venäjä ole demokraattinen valtio? Eikö kansalla ole sananvaltaa maan asioihin? Valitettavasti ei. Kansanäänestykset ovat vain juhlanäytelmää, joilla yritetään oikeuttaa vallanpitäjien päätökset. Todellisuudessa kaikki valta keskittyy yhteen mieheen – Vladimir Putiniin. Hän on rakentanut itselleen absoluuttisen vallan, jolla ei ole mitään rajoja. Hän saa tehdä mitä haluaa ilman vastuuta ja ilman pelkoa seurauksista.

Ja mikä pahinta, Venäjä käyttää tätä valtaa hyväkseen myös kansainvälisellä areenalla. Länsimaat ovat aina olleet venäläisen vaikutusvallan kohteena. Venäjä on pyrkinyt levittämään vaikutusvaltaansa aina Euroopasta Aasiaan saakka. Se on yrittänyt vaikuttaa muiden maiden sisäpolitiikkaan ja pyrkinyt muovaamaan maailmaa oman mallinsa mukaiseksi.

Mutta entä kansainvälinen turvallisuus? Venäjä, joka on yksi maailman suurimmista ydinasevalloista, uhkaa jatkuvasti länsimaita ja levittää pelkoa ja epävakautta ympärilleen. Sen hybridisota ja tietoverkkohyökkäykset ovat todiste siitä, että maa ei pelkää mennä äärimmäisiin keinoihin saavuttaakseen tavoitteensa. Venäjän aggressiivinen ja väkivaltainen ulkopolitiikka on aiheuttanut monia konflikteja ja uhkaa maailmanrauhaa.

Ja kaiken tämän keskellä meidän pitäisi suhtautua Venäjään ystävällisesti? Emme. On aika tiedostaa, että Venäjä ei ole luotettava kumppani vaan manipuloiva ja epärehellinen naapuri. Vaikka maalla onkin paljon potentiaalia ja toivottavasti tulevaisuudessa se voi kehittyä vakaammaksi ja demokraattisemmaksi valtioksi, sillä hetkellä se ei ansaitse muuta kuin vastenmielisyyttä ja paheksuntaa.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö