Lukuaika: 2 minuuttia
Minun on pakko avautua tästä aiheesta, joka saa minut suorastaan kiehumaan raivosta. Vihdoinkin on aika puhua Venäjän vastenmielisyydestä ja siitä, miten tämä helvetin maa on onnistunut synnyttämään ympärilleen niin paljon pelkoa ja vihaa.

Aloitetaanpa siitä, miten Venäjä on rikkonut kansainvälisiä sopimuksia ja lähestynyt naapurimaitaan aggressiivisesti ja uhkailevasti. Esimerkiksi Krimin laiton liittäminen ja sotatoimet Ukrainassa ovat vain jäävuoren huippu siitä, miten Venäjä toimii omien etujensa mukaan välittämättä kansainvälisistä säännöistä ja muiden maiden alueellisesta koskemattomuudesta.

Ja mitä tapahtuikaan Malesian lentokoneelle MH17? Todisteet osoittavat selvästi, että se oli alasampumisen seuraus Venäjän tukemien kapinallisten toimista Itä-Ukrainassa. Mutta voitteko kuvitella, että Venäjä myöntäisi syyllisyytensä ja pyytäisi anteeksi? Ei todellakaan. Sen sijaan he ovat vain syytelleet muita ja vähätelleet tapahtunutta.

Entä sitten Syyrian sota? Venäjä on ollut presidentti Assadin suurin tukija ja aseiden toimittaja, vaikka sotimisesta on kärsinyt viattomia siviilejä ja ihmisoikeuksia on poljettu maan alle. Heidän suhtautumisensa sotaan on ollut silkkaa uhoa ja vallanhimoa, eikä heitä tunnu kiinnostavan lainkaan sodan todelliset uhrit ja kärsijät.

Ja mikä on Venäjän suhtautuminen demokratiaan ja sananvapauteen? Sanotaanko näin, että melko kaukana niistä. Presidentti Putinin rautainen otteessa ei tunnu olevan tilaa vastustajille ja mielipiteenvapaudelle. Journalistit ja toisinajattelijat vaientuvat tai katoavat yhtäkkiä, ja vaalit ovat vain näytöstä demokratiasta.

En voi myöskään olla mainitsematta Venäjän homofobista ja syrjivää suhtautumista seksuaalivähemmistöihin. Venäjällä homoseksuaali ei ole ihminen, vaan sairas ja moraaliton olento. Tämä on täysin tuomittavaa ja osoittaa, miten jäljessä tämä maa on ihmisoikeuksien ja tasa-arvon suhteen.

Onko ihme, että Venäjä synnyttää pelkoa ja vihaa ympärilleen? Sen jatkuva uhkailu ja aggressiivinen toiminta ovat provosoineet maailman suurimpia valtioita ja saaneet kansainvälisen yhteisön huolestumaan. Ja pahinta on, että tavalliset venäläiset joutuvat kärsimään vallanhaluisen hallituksen ja sen epäinhimillisen politiikan seurauksista.

On aika, että maailma avaa silmänsä ja tunnustaa totuuden Venäjän vastenmielisyydestä. Meidän on asetettava rajoja ja tuomittava nämä teot, jotta voimme estää tämän maan aiheuttamia kärsimyksiä. Venäjän on aika katsoa peiliin ja muuttaa toimintatapojaan, ennen kuin on liian myöhäistä. Muuten maailma saa kärsiä lisää Venäjän synnyttämästä pelosta ja vihasta.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö