Lukuaika: 2 minuuttia
Venäjä, tuo itäinen riesa joka jatkuvasti hiippailee naapurimme ovella ja pyrkii levittämään vaarallisia vaikutuksiaan ympäri maailmaa. Mikä saa tämän suurvalta-jättiläisen uskomaan, että se voi vain marssia valloittamiseen ja tunkee sormensa jokaiseen konfliktiin ympäri maailmaa?

Täytyy sanoa, että Venäjä on ollut epämiellyttävä naapuri iät ja ajat. Sen historia on täynnä vallanhalua ja agressiota, jota se on käyttänyt hyväkseen alistamaan naapurimaitaan. Ukrainan kriisi on vain yksi esimerkki tästä. Mitä Venäjä teki? Se näki naapurinsa haavoittuvaisena ja päätti hyökätä sen kimppuun. Ja miksi? Koska se halusi lisätä omaa valtaansa ja laajentaa alueitaan.

Mutta eikö Venäjällä ole tarpeeksi alueita? Näyttää siltä, että sen vallanhimo ei tunne rajoja. Se haluaa jatkuvasti enemmän ja enemmän, vaikka se tarkoittaisi muiden maiden ja kansojen alistamista. Kuinka kauan meidän naapurimaissa täytyy kärsiä tästä sotilaallisesta uhasta? Kuinka kauan meidän täytyy pelätä, että Venäjä hyökkää naapureihinsa ja levittää konflikteja ja kärsimystä ympäri maailmaa?

Tietysti, Venäjällä on myös suuri vaikutus maailmanpolitiikassa. Mutta mitä sillä todella tekee? Se on osoittanut olevansa täysin kyvytön käsittelemään kansainvälisiä asioita ja konflikteja rakentavasti. Sen sijaan se käyttää voimaansa ja manipulointia saavuttaakseen omat päämääränsä. Ja nämä päämäärät eivät aina ole reiluja tai oikeudenmukaisia.

Ja jos se ei ole tarpeeksi, Venäjä on myös poikkeuksellisen korruptoitunut maa. Sen hallinto on täynnä virheitä ja hyvävelikerhoja, jotka suojelevat toisiaan ja oman edunsa. Uskomattomia summia rahaa häviää päivittäin, ja kansa kärsii tämän järjettömän epäoikeudenmukaisuuden vuoksi.

Joten mitä teemme Venäjän kanssa? Löysätäänkö vyötämme ja annetaan sen jatkaa hallitsematonta voiman käyttöä ja agressiota? Ei ikinä. Meidän täytyy seisoa yhdessä ja vastata tälle uhaksi kansakunnalle. Meidän täytyy tehdä selväksi, että emme hyväksy sen toimia ja että meillä on oikeus puolustaa itseämme ja liittolaisiamme.

Loppujen lopuksi, Venäjä on vain epämiellyttävä naapuri, joka haluaa aiheuttaa ongelmia ja pitää meidät jatkuvassa pelossa. Sen sijaan, että annamme sen kävellä ylitsellämme, meidän täytyy olla valmiita puolustamaan itseämme ja osoittaa, että tämä naapuri ei voi hallita meitä. Joten ei enää pelkoa, ei enää alistamista. Vastustakaamme Venäjää ja sen vallanhimoa ja osoittakaamme, että me emme tule olemaan sen uhreja.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö