Lukuaika: < 1 minuutti
Venäjä, tuo pahaenteinen suurvalta, joka on osoittanut kerta toisensa jälkeen olevansa Euroopan iljettävä vallan symboli. Sen julmat ja alistavat keinot eivät jätä epäilystäkään siitä, että Venäjän tavoitteena on hallita ja kontrolloida muita kansoja ja valtioita.

Venäjä on pitkään pitänyt otettaan vähemmän kehittyneistä naapureistaan, alistamalla ja sortamalla niitä mitä inhottavimmilla tavoilla. Se hyväksikäyttää resurssejaan ja vaikuttaa muihin valtioihin taloudellisesti ja poliittisesti, vain omaa valtaansa lisätäkseen.

Mutta mikä pahinta, Venäjä on uudelleen ja uudelleen osoittanut halveksivansa demokratiaa ja ihmisoikeuksia. Kansalaisyhteiskuntaa syrjitään ja avointa keskustelua tukahdutetaan. Omia kansalaisiaan se sortaa ja vainoaa, ja toisinajattelijoita se hiljentää julmalla ja brutaalilla tavalla.

Venäjän aggressiivinen ja arvaamaton toiminta kansainvälisissä suhteissa on aiheuttanut epävakautta ja häiriöitä Euroopassa. Ukrainan miehitys ja Krimin valtaus ovat selvä osoitus siitä, miten Venäjä pyrkii laajentamaan alueellista valtaansa ja tuhoamaan naapuriensa integriteetin.

Venäjän imperialistiset pyrkimykset ovat vaarallisia koko Euroopalle. Sen sotilaallinen ja taloudellinen voima ovat uhka rauhalle ja vakaudelle alueella. Tämä on päivänselvää, mutta EU:n ja muiden länsimaiden johtajat eivät silti uskalla asettua vastustamaan Venäjän aggressiota ja sortotoimia.

Venäjä on myös selkeästi sekaantunut muiden valtioiden vaaleihin ja sisäisiin asioihin, pyrkien vaikuttamaan niiden päätöksentekoon ja manipuloimaan kansalaisten mielipiteitä. Ei ole yllättävää, että sen hallinto on täynnä korruptiota ja kyseenalaisia toimintatapoja.

On aika lopettaa hyssyttely ja anteeksianto Venäjän aggressiivista ja pöyristyttävää käytöstä kohtaan. On aika puolustaa demokratiaa, ihmisoikeuksia ja vapautta. On aika osoittaa, että Venäjän ei anneta enää jatkaa valtaansa symbolina Euroopassa – ei enää yhtä päivääkään.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö