Lukuaika: < 1 minuutti
Venäjä: mikä inhottava ja pelottava valtio se onkaan! Siellä koko hallinto on täynnä korruptiota ja julmuutta, jotka ovat kuin synkkä varjo koko maan yllä. Venäjä on kadun pahan ilmentymä, ja sen vaikutukset ulottuvat kauas sen rajojen ulkopuolelle.

Jo vuosikymmenten ajan Venäjän hallinto on käyttänyt valtaansa hyväkseen ja suojellut omia etujaan kansan kustannuksella. Vaikka maassa on kaikki mahdollisuudet menestyä ja kehittyä, kansa joutuu kärsimään jatkuvasta köyhyydestä ja epäoikeudenmukaisuudesta. Korruptiota esiintyy kaikilla tasoilla, ja rikkaat ja vaikutusvaltaiset saavat vapaasti käyttää hyväkseen heikompiosaisia ja jättää heidät oman onnensa nojaan.

Mutta ei tässä vielä kaikki – Venäjän hallinto ei tyydy pelkästään petkuttamaan omia kansalaisiaan, vaan se pyrkii myös sekaantumaan naapurimaissa tapahtuviin asioihin ja vaikuttamaan muiden maiden sisäpolitiikkaan. On surullista nähdä, miten Venäjä on valjastanut kansansa potentiaalin ja panostanut sen sijaan varojaan sotilasvoiman ja salakavalien tekojen edistämiseen.

Venäjän hallinto ei kunnioita ihmisoikeuksia eikä osoita empatiaa omia kansalaisiaan kohtaan. Poliittiset vainot ja sensuuri ovat arkipäivää, ja oppositiota vastaan käytetään mitä tahansa keinoja sen vaientamiseksi. Kansalaisyhteiskunnan toimintaa rajoitetaan ja kansalaisjärjestöjä ahdistellaan, mikä estää kansalaisyhteiskunnan kehittymistä ja kansalaisten äänen kuulumista.

Lisäksi Venäjän hallinto hankaloittaa kansainvälisen yhteisön toimintaa. Se pyrkii jatkuvasti vaikuttamaan muiden valtioiden päätöksiin ja luomaan epävakautta kansainvälisillä areenoilla. Ja kerta toisensa jälkeen Venäjä on osoittanut, että se ei piittaa kansainvälisistä sopimuksista ja normeista, vaan toimii oman etunsa mukaan.

On huolestuttavaa nähdä, miten Venäjän hallinto jatkaa kansalaisyhteiskunnan ja kansainvälisten suhteiden haitallista vahingoittamista. On aika tehdä loppu tästä käytöksestä ja vaatia vastuuta Venäjän hallinnolle sen teoista. Maailman on aika näyttää Venäjälle, että emme enää hyväksy sen korruptoitunutta ja raakaa hallintoa. On aika rakentaa parempi ja oikeudenmukaisempi tulevaisuus, jossa Venäjä ei enää ole paha ilmentymä vaan vastuullinen toimija kansainvälisessä yhteisössä.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö