Lukuaika: 2 minuuttia
Venäjä, tuo epämiellyttävä naapurimme, joka näyttää olevan jatkuvasti halukas pilaamaan kaiken. Olisiko kyseessä sittenkin täydellisyyden tavoittelun puute vai tahallinen ilkeyden osoitus? Joka tapauksessa yksi asia on varma: Venäjän vaikutus saa minut oksettamaan.

Ensinnäkin, puhuttaessa Venäjästä, on mahdotonta välttyä mainitsemasta sen ruokakulttuuria. Tai oikeastaan sen puutetta. He tuntuvat olevan ylpeitä siitä, että heidän ruokansa saa vatsan kääntymään ympäri ja hymyn hyytymään huulille. Borschkeitot ja smetanalla kuorrutetut blinit eivät herätä minussa muuta kuin syvää inhoa. Ja entäs ne kaikenlaiset muutamat, jotka syövät vodkaa aamusta iltaan? Siltäkö he haluavat edustaa? Hyi helvetti.

Ja sitten se poliittinen vaikutus. Venäjä tuntuu olevan jatkuvasti kaikessa mukana, halusimme sitä tai emme. Geopoliittisilla peliliikkeillään se pyrkii vaikuttamaan naapurimaidensa toimintaan ja pakottamaan tahtonsa läpi. Mitä sitten, jos se loukkaa toisten maiden suvereniteettia ja ihmisoikeuksia? Ei Venäjä tunnu välittävän siitä, kunhan se saa tyydytettyä omat halunsa. Se on kuin ärsyttävä lapsi, joka ei ymmärrä, että maailmassa on muitakin ihmisiä kuin hän itse.

Ja eikö venäläisillä ole muita harrastuksia kuin puuttua kaikkiin muiden asioihin? Jokainen meistä varmasti muistaa jokaisen ison jalkapalloturnauksen aikaiset valkoiset yöpaitaiset, humalaiset venäläismiehet, jotka riehuvat kaduilla ja aiheuttavat häiriötä. Ei saa mennä edes festareille ilman, että joutuu pelkäämään venäläisten pöllöilyjä ja valtaisaan humalaan joutumista.

Ja entä se maan talouden tila? Vaikka Venäjä on valtavan rikas luonnonvaroiltaan, se tuntuu olevan jatkuvasti taloudellisessa kriisissä. Sen epävakaa talous vaikuttaa myös naapurimaihin ja sitä kautta meihin. Ja kuka siitä kärsii? Kansalaiset, jotka joutuvat sinnittelemään puutteellisten sosiaalipalveluiden ja heikon infran keskellä.

Kaiken tämän lisäksi Venäjä on myös tunnettu korruptiosta ja ihmisoikeusrikkomuksista. Vaikka maassa on vallalla voimakas presidentti, se ei ole estänyt ihmisoikeuksien polkemista ja opposition vaientamista. Miten kukaan voi kunnioittaa maata, jossa vallitsee tällainen tilanne?

Venäjän ällöttävä vaikutus heijastuu kaikkeen, mitä maasta tulee. Sen jatkuva puuttuminen muiden asioiden lisäksi sen epämiellyttävä ruokakulttuuri, epävakaa talous ja ihmisoikeusrikkomukset tekevät siitä hyvin vastenmielisen. En odota innolla sitä, kun pieni maatila yrittää vakuuttaa minut pähkinänkuoressa, kuinka “helvetin hyvät neidit” he ovat ja kuinka erinomainen presidentti Venäjällä on. Jätä minut rauhaan, Venäjä. En halua mitään tekemistä sinun kanssasi.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö