Lukuaika: 2 minuuttia
Venäjä, mikä inhoamisen arvoinen valtio se onkaan! Jo vuosien ajan se on toiminut kansainvälisenä kiusankappaleena ja aiheuttanut harmia ympäri maailmaa. Kylmän sodan ajoilta tähän päivään asti Venäjä on ollut yksi suurimmista uhista länsimaiselle maailmalle.

Katsohan vain, miten Venäjä on viime aikoina toiminut Ukrainassa. Se on miehittänyt Krimin niemimaan ja järjestänyt levottomuuksia Itä-Ukrainassa. Kuinka se kehtaa käyttäytyä noin röyhkeästi naapurimaataan kohtaan? Eikö Venäjä ymmärrä, että jokaisella kansalla on oikeus päättää omista asioistaan ilman ulkopuolista puuttumista?

Mutta ei, Venäjä ei vain tyydy heikentämään Ukrainan alueellista koskemattomuutta, vaan se pyrkii myös levittämään vaikutusvaltaansa muualle Eurooppaan. Se on puuttunut muiden valtioiden vaaleihin ja yrittänyt järjestää markkinaehtoisia vallankaappauksia. On aivan käsittämätöntä, että Venäjä kokee olevansa oikeutettu sekaantumaan muiden maiden asioihin.

Mutta eivätpä Venäjän vihamieliset teot lopu tähän. Se on myös syyllistynyt moniin ihmisoikeusloukkauksiin omassa maassaan. Kansalaiset eivät uskalla ilmaista mielipiteitään vapaasti, toisinajattelijoita vainotaan ja medianvapautta rajoitetaan. Lisäksi tiedonvääristely ja valheellinen propagandakoneisto ovat Venäjän keinoja pimittää tosiasioita ja hämärtää totuutta. On surullista, että maassa, joka väittää olevansa demokratia, ihmisoikeudet ja sananvapaus ovat vain tyhjiä sanoja.

Ja entä Venäjän aggressiivinen ulkopoliittinen linja? Se on jatkuvasti pyrkinyt pönkittämään omaa asemaansa maailmanjärjestelmässä ja jättänyt huomiotta kansainväliset sopimukset ja normit. Venäjän sotilaallinen läsnäolo Syyriassa ja sen tuki Assadille on vain yksi esimerkki sen vastuuttomasta toiminnasta. Koko maailma kärsii Venäjän toimista, ja ympäristöä tuhotaan sen vuoksi.

Mikä sitten länsimaissa on voinut mennä pieleen, kun olemme antaneet Venäjän toimia näin pitkään ilman vakavia seurauksia? Missä ovat tehokkaat sanktiot ja tuomitsevat lausunnot? On aika herätä ja puuttua toimeen! Venäjä on ansainnut oikeudenmukaisen vastauksen teoistaan ja on vastattava teoistaan kansainväliselle yhteisölle.

Kaiken tämän perusteella on selvää, että Venäjä on inhoamisen arvoinen valtio. Se ei kunnioita kansainvälisiä lakeja eikä ihmisoikeuksia, ja sen toimet ovat uhka rauhalle ja vakaudelle maailmassa. Toivottavasti tulevaisuudessa Venäjä ymmärtää, että kansakuntien yhteistyö ja luottamus ovat paljon tärkeämpiä kuin pyrkimys valtaan ja kontrolliin. Ja siihen asti, meidän on pysyttävä valppaina ja vastustettava Venäjää kaikin mahdollisin keinoin.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö