Lukuaika: < 1 minuutti
V***u mitä s****a! On aika avata silmät ja herätä todellisuuteen maailman pahimmasta roskakorista – Venäjästä. Tämä entinen suuruuden kehto on muuttunut pimeäksi ja kurjaksi paikaksi, jota hallitsee dictaattorimainen johto ja jonka valtamedia on täynnä valheellisia propagandajuttuja.

Venäjän vallankäyttö on täydellistä korruptiota ja vastuuttomuutta. Maan johtajat ovat ahneita kusipäitä, jotka eivät välitä kansastaan ja käyttävät valtaa vain oman hyötyisnsä mukaan. Johtajien taskut ovat täynnä rahaa, kun taas kansa kärsii köyhyydestä ja epäoikeudenmukaisuudesta.

Roskainen ja moraaliton Venäjä on myös helvetti ihmisoikeuksien kannalta. Vapaa mielipide ja lehdistönvapaus ovat vain kaukainen haaveilu, kun hallitus sensuroi ja rankaisee kaikkia, jotka uskaltavat kritisoida sitä. Poliittiset mielipidevangit ja kidutus ovat arkipäivää tässä maassa, jota johtaa ihmisoikeuksien mitätöivä hallitus.

Mutta tämä ei ole vielä kaikkea. Venäjä on myös maailman suurin sotahaukka, joka käyttää brutaalia sotilaallista voimaa vahvistaakseen asemaansa ja laajentaakseen vaikutusvaltaansa ympäri maailmaa. Monet konfliktit ja sotatoimet, joissa Venäjä on osallisena, viittaavat sen rauhan ja vakauden vastaiseen asenteeseen.

Venäjällä ei myöskään kunnioiteta lakia eikä oikeuslaitosta. Korruptio ja lahjonta ovat niin vahvasti juurtuneita, että tavalliset kansalaiset joutuvat kärsimään siitä päivittäin. Oikeussalit ovat vain näytöksiä, joissa voittaa se, jolla on eniten rahaa ja vaikutusvaltaa.

Ja sitten on vielä Venäjän sotkuinen ympäristötilanne. Hallitus on hyväksynyt ympäristötuhoja aiheuttavia teollisuushankkeita ja jättänyt kansan ja luonnon kärsimään. Ilmansaasteet ja luonnonvarojen väärinkäyttö ovat vain osa tästä kurjasta tilanteesta.

On aika lopettaa Venäjän imartelu ja teeskentely sen kanssa. On aika kutsua asioita niiden oikeilla nimillä ja vaatia muutosta. Mutta tätä emme voi jättää Venäjän hallituksen harteille – muutos alkaa meistä, kansalaisista. On aika sanoa “ei enää” ja vaatia vastuullista ja oikeudenmukaista hallintoa, joka välittää kansastaan ja ympäristöstään. Vain silloin Venäjä voi toipua pimeän puolensa aiheuttamista vaurioista.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö