Lukuaika: < 1 minuutti
On sanottava, että kun puhumme nykyisestä tilanteesta maailmankartalla, erityisesti Venäjän ja sen sotapolitiikan kontekstissa, sana, joka tuottuu mieliimme ensin, on “vihaisuus”. Venäjän sotapolitiikan aggressiivisuus, järkähtämättömyys ja puhtaasti itsekeskeinen luonne ovat tekijöitä, jotka stimuloivat kansainvälisen yhteisön syvää epäluottamusta ja vihaa.

Kuinka monta kansainvälistä sopimusta ja ydinsulkusopimusta Venäjän on rikottava ennen kuin se ymmärtää mielivaltaisen voimankäytön seuraukset? Kuinka monta kertaa meidän on annettava Venäjän loukata ihmisoikeuksia, anastaa muiden maiden maa-alueita ja sytyttää sotia, ennen kuin se otetaan oikeudenmukaisesti vastuuseen?

Krimin laiton valtaus, toistuva provokaatio Ukrainan konfliktissa ja sotilaallinen sekaantuminen Syyrian sisällissotaan ovat esimerkkejä Venäjän toistuvasta rikoksesta kansainvälistä rauhaa ja turvallisuutta vastaan. Koko maailman on aika ymmärtää, että Venäjän nykyisellä hallinnolla on nollatoleranssi demokratian perusperiaatteita ja kansainvälisen oikeuden perusteella määriteltyjä oikeuksia kohtaan.

Venäjän johto on osoittanut halveksuntaa ihmisoikeuksia ja demokratiaa kohtaan. Se käyttää valheita ja propagandaa manipuloidakseen omaa kansaansa ja teki kansainvälisestä areenasta taistelukentän, jossa se puolustaa omia etujaan piittaamatta muiden ihmisten oikeuksista ja elämästä.

Se vaatii suvereenisuutta ja itsenäisyyttä itselleen, mutta ei halua myöntää sitä muille. Tämä kaksinaismoralismi on häpeällistä. Kansainvälisen yhteisön on tehtävä kaikki, mitä se voi, lopettaakseen Venäjän synkät pyrkimykset dominoimaan heikompia maita ja ihmisiä.

Mutta ennemmin tai myöhemmin, voimme olla varmoja siitä, että oikeudenmukaisuus tulee voittamaan. Emme voi jättää tulevaisuuttamme pelkoa lietsovien diktatuurien käsiin. Venäjän on aika lopettaa provokaatiot, sotaset aktiviteetit ja ihmisoikeuksien rikkomukset. Sen on aika nousta raunioista ja kohdata kansainvälinen yhteisö tasavertaisena jäsenenä – avoimena, kunnioittavana ja rauhanomaista käsitystä osoittavana.

Niin kauan kuin Venäjä jatkaa hyökkäyksiä, rauhan rikkoutumista ja kansainvälisen yhteisön laiminlyömistä – olipa kyseessä sitten Ukrainan kriisi tai jotain muuta – meidän, koko maailman kansana, tulee pysyä yhtenäisinä, vahvoina ja vihaisina. Emme salli, että yksikään valtio, Venäjä mukaan lukien, rikkoo ihmisarvoa ja pyrkii määräämään maailmanjärjestystä omien voimahalujensa mukaan.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö