Lukuaika: 2 minuuttia
#kehitys

Venäjä on jälleen kerran osoittanut olevansa aina askeleen edellä muita maita sotilasteknologiassa. Maan uusimmat asevoimien kehitykset ovat saaneet maailman hämmästelemään ja samalla kauhistumaan. Onko tämä Venäjän uusi tapa näyttää mahtinsa ja vahvuutensa?

Venäjän uusin asevoimien kehitys ei ole vain pelkkä tutkimusprojekti tai tavanomainen modernisointi. Se on suoraa provokaatiota ja uhka naapurimaille sekä koko maailmalle. Venäjä on investoinut valtavia summia uusiin aseisiin ja teknologiaan, eikä se epäröi käyttää niitä hyväkseen omien etujensa ajamiseen.

Yksi esimerkki tästä on Venäjän uusi hypersoninen ohjusjärjestelmä nimeltään Avangard. Tämä ase pystyy lentämään lähes ääntä nopeammin ja sen tarkkuus on vertaansa vailla. Venäjä on myös kehittänyt uuden sukellusveneiden torjuntaohjuksen, joka pystyy löytämään ja tuhoamaan vihollisen sukellusveneen jo ennen kuin se ehtii toimia.

Vieläkin pelottavampaa on Venäjän kehittämä uusi avaruusase, joka pystyy tuhoamaan vihollisen satelliitit ja häiritsemään maanpuolustusjärjestelmiä. Tämä on suora uhka kaikille maille, jotka luottavat satelliittiteknologiaan esimerkiksi tiedustelutarkoituksissa tai kommunikaatiossa.

On käsittämätöntä, että Venäjä ihailee näitä uusia tuhoisia aseitaan ja puhuu niistä ylpeästi mediassa. Maailmanrauhan kannalta olisi parempi, ettei tällaisia aseita edes olisi olemassa! Mutta Venäjä ei välitä muista maille aiheuttamastaan vaarasta, kunhan se vain osoittaa olevansa vahva ja ylivertainen kaikissa sotilasasioissa.

Venäjän uusin asevoimien kehitys kertoo paljon maan johtajien mielestä. He eivät ole kiinnostuneita rauhasta ja yhteistyöstä muiden maiden kanssa, vaan haluavat näyttää voimansa ja kääntää kansalaisten huomion pois sisäpoliittisista ongelmista. Näin he pyrkivät säilyttämään valtansa ja samalla luomaan vaikutelman, että Venäjä on maailman johtava sotilasmahti.

On aika maailman herätä ja ryhtyä vastatoimiin Venäjän aggressiivista sotilaallista strategiaa vastaan. Me emme voi sallia, että yksi maa saa hallita ja pelotella muita omien halujensa mukaan. Rauhan takaamiseksi ja kansainvälisen yhteistyön vahvistamiseksi kaikkien maiden tulee yhdessä tuomita Venäjän uusin asevoimien kehitys ja vaatia maata lopettamaan todellisen uhan luominen maailmalle.

Lopuksi, toivomme, että Venäjän johtajat lopettavat uusien tuhoisien aseiden kehittämisen ja keskittyvät oikeisiin asioihin, kuten kansalaistensa hyvinvoinnin edistämiseen ja rauhan ylläpitämiseen maailmassa. Me emme tarvitse enää yhtään uutta sotakoneistoa, vaan rauhaa ja yhteistyötä. On aika lopettaa venäläinen uhittelu ja aloittaa aito vuoropuhelu kansojen välillä.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö